В студиото на Още от деня вицепремиерът Валери Симеонов заяви,

В студиото на Още от деня вицепремиерът Валери Симеонов заяви, ...

​Валери Симеонов: Приетият Закон за горивата е отвратителен и лобистки.


В студиото на "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че относно Закона за хазарта е получил политическа подкрепа от големите партии в парламента - ГЕРБ и БСП, но някак си единодушно те са решили да го пратят за нотификация. Докато скандалният Закон за горивата, който разбуни цяла България и който запуши КПП-тата на страната, не е пратен за нотификация. Ще сигнализирам за нарушения на европейски директиви. Това не въпрос на отмъщение, а унищожаването на бизнеса на много дребни търговци в България, каза Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер: Приетитят Закон за горивата е отвратителен и лобистки. Когато се подготвя един законопроект за внасяне и се търси парламентарна подкрепа, се минава по съответните групи. В случая в нашата група законопроектът е представен в резюме. Основната заложена идея се представи като изсветляване на сивия сектор, изнасят се аргументи от вносителите и съответно по този начин без хората детайлно да познават закона се печели тяхната подкрепа на подпис. Все пак в този законопроект има заложена една много добра идея, която е насочена към ликвидиране на контрабандата, на сивия сектор - така, че е нормално всеки един депутат, който държи на интересите на държавата да го подкрепи.
Действително този закон претърпя много корекции в положителна посока. Той вече няма този вид на икономическа или законодателна брадва, която да съсипе тотално всички, но от тези 400 търговци най-вероятно 300 ще отидат на трудовата борса, обясни още Валери Симеонов.
Окончателно: Парламентът прие Закона за гориватаОкончателно: Парламентът прие Закона за горивата
Парламентът прие окончателно новия Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. За...

Източник: bnt.bg