В студиото на Още от деня вицепремиерът Валери Симеонов заяви,

...
В студиото на Още от деня вицепремиерът Валери Симеонов заяви,
Коментари Харесай

​Валери Симеонов: Приетият Закон за горивата е отвратителен и лобистки

В студиото на " Още от деня " вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че по отношение на Закона за хазарта е получил политическа поддръжка от огромните партии в Народното събрание - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че някак си единомислещо те са решили да го пратят за нотификация. Докато скандалният Закон за горивата, който разбуни цяла България и който запуши КПП-тата на страната, не е пратен за нотификация. Ще алармирам за нарушавания на европейски наставления. Това не въпрос на възмездие, а унищожаването на бизнеса на доста дребни търговци в България, сподели Симеонов.

 Валери Симеонов, вицепремиер: Приетитят Закон за горивата е непоносим и лобистки. Когато се приготвя един законопроект за внасяне и се търси парламентарна поддръжка, се минава по съответните групи. В случая в нашата група законопроектът е показан в обобщение. Основната заложена концепция се показа като изсветляване на сивия бранш, изнасят се причини от вносителите и надлежно по този метод без хората детайлно да познават закона се печели тяхната поддръжка на автограф. Все отново в този законопроект има заложена една доста добра концепция, която е ориентирана към очистване на контрабандата, на сивия бранш - по този начин, че е обикновено всеки един народен представител, който държи на ползите на страната да го поддържа.
Действително този закон претърпя доста корекции в позитивна посока. Той към този момент няма този тип на икономическа или законодателна секира, която да съсипе тотално всички, само че от тези 400 търговци най-вероятно 300 ще отидат на трудовата борса, изясни още Валери Симеонов.
 Окончателно: Парламентът одобри Закона за горивата Окончателно: Парламентът одобри Закона за горивата
Парламентът одобри дефинитивно новия Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. За...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР