В студиото на Още от деня гостува Огнян Златев -

...
В студиото на Още от деня гостува Огнян Златев -
Коментари Харесай

Огнян Златев: Хаосът около Брекзит е във Великобритания, а не в Брюксел

В студиото на " Още от деня " гостува Огнян Златев - началник на представителството на Европейската комисия в България. Той разяснява днешния атентат в Нова Зеландия и все по-неясната обстановка към Брекзит.

 " За страдание това е част от всекидневието на XXI век ", разяснява Златев терористичния акт през днешния ден в Нова Зеландия.
Според него би трябвало да се противопоставим твърдо и намерено на всевъзможни опити да се наруши демократичния метод на живот.

Относно тона по време на идната предизборна акция и това дали нападателният звук, подбуждащ към ксенофобия и принуждение, ще вземе връх, Златев разяснява:
" Сигурно ще има опити тази изразителност да вземе връх и да се чува все по-отчетливо (по време на акцията - б.р.) По предложение на Европейската комисия по-големите онлайн платформи реализираха съглашение, наличието с ксенофобски темперамент, подбуждащо към ислямофобия, към принуждение се отстранява доста бързо, тъй като непринудено тези онлайн платформи са го възприели като форма на реакция ".
Огнян Златев разяснява и все по този начин неразбираемата обстановка към Брекзит.
" Ако погледнете профила на тези гласоподаватели във Англия, които са подкрепили излизането от Европейския съюз (на референдума през 2016 година - б.р.), ще видите, че настройка против Европейския съюз, някакви антиевропейски усеща въобще не участват. Това са хора, които не са удовлетворени от това, че са сами, че някой ги е отхвърлил от обществото ".
На въпрос по какъв начин би описал обстановката на Острова, Златев отговори:
" Ситуацията е безпорядък и не е приятна за никого. Това се случи преди повече от две години, ние преговаряме повече от две години и до ден сегашен не можем да разберем какво се чака от нас, 27-те (страни-членки - б.р.) "
Според ръководителя на председателството на Европейската комисия в България хаосът към Брекзит се случва във Англия, не и в Брюксел. Той подчертава, че съглашението, което е реализирано сред представителите на Европейския съюз и договарящите от страна на държавното управление в Уестминистър, в оптималната степен регистрира правата и на двете страни - и на жителите на Европейския съюз, и на жителите на Англия.

Повече от диалога с Огнян Златев чуйте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР