В студиото на Още от деня“ Анна Александрова от ГЕРБ

...
В студиото на Още от деня“ Анна Александрова от ГЕРБ
Коментари Харесай

В Още от деня“: Промените в Изборния кодекс - БСП срещу ГЕРБ

В студиото на „ Още от деня “ Анна Александрова от ГЕРБ съобщи, че партията не се е отказала от мажоритарния избор, макар гласуваните късно нощес промени в Изборния кодекс. Тя добави, че в случай че президентът наложи несъгласие, може да се вслушат в причините му след съответните диспути в пленарна зала. Пенчо Милков от Българска социалистическа партия съобщи, че позицията на ръководещите за преференциалния избор е изненадваща и добави, че със в този момент признатите правила, никой от определените с преференция сега депутати не може да бъде определен.

Не сме се отказали от мажоритарния избор - в случай че един претендент е задоволително известен и се е потвърдил с работата си, може да се пребори за преференция, съобщи Анна Александрова от ГЕРБ.

Не е изненада, че предлагането пристигна от Движение за права и свободи, от където от дълго време се борят с преференциалния избор, само че изненадваща беше позицията на ръководещата партия, съобщи Пенчо Милков от Българска социалистическа партия.
 Хамид Хамид в „ Още от деня “: Преференциалният избор не се обезмисля Хамид Хамид в „ Още от деня “: Преференциалният избор не се обезмисля
Пред „ Още от деня “ зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид съобщи, че преференциалното гласоподаване не се обезмисля с предлагането за повдигане на предел...

Изборният развой няма да бъде блокиран при нов състав на ЦИК, съобщи Пенчо Милков. Според Анна Александрова, в случай че в новия състав на ЦИК има 30% новопостъпили, това ще сътвори проблем.

Електронното гласоподаване софтуерно основава предпоставки за „ трагични “ изборни операции, до момента в който при машинното не е по този начин, съобщи Пенчо Милков. При електронното гласоподаване няма гаранция кой гласоподава, защото става по интернет. Предвидено е пробно електронно гласоподаване след 2020 година, посочи Анна Александрова. Тя добави, че в случай че президентът наложи несъгласие на Изборния кодекс в частта му за преференциите, както желае Вътрешна македонска революционна организация, може да се вслушат в причините му след дебатите в Народно събрание.
 Парламентът отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за промяна на състава на ЦИК Парламентът отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за промяна на състава на ЦИК
30 минути след среднощ депутатите отхвърлиха настояването на Българска социалистическа партия за нов състав на Централната изборна комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР