В студиото на Денят започва“ бъдещото на мигрантската политика на

...
В студиото на Денят започва“ бъдещото на мигрантската политика на
Коментари Харесай

Каква промяна в политиката за бежанците ще очертаят европейските лидери?

В студиото на „ Денят стартира “ бъдещото на мигрантската политика на Европейския съюз разясниха арабистът проф. Владимир Чуков и Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност.

Проф. Владимир Чуков означи, че равнището на противозаконната имиграция понижава, само че това не би трябвало да ни успокоява, че казусът е решен. По думите на Йордан Божилов Европа е разединена, защото има три групи страни във връзка с миграцията - страни, през които минават мигрантите, страни, които ги притеглят и такива, които остават настрана от мигрантския поток.

Владимир Чуков беше безапелационен, че Европа не е в положение да създаде обединен проект.

Проф. Владимир Чуков, арабист: Единственото нещо, което е направено положително от 2015 година до в този момент, с доста бих споделил условности, с доста дебати и разногласия, това е договорката с Турция от 2016 година Очевидно, че би трябвало да се направи нещо сходно. Трябва да се откри страната или страните, които са подготвени да поемат същата функционалност както Турция. Йордан Божилов, ръководител на " Софийски конгрес за сигурност ": Европа е разединена най-малкото заради това, че има на процедура три групи страни във връзка с миграцията. Това са граничните страни, през които минават тези мигранти, страните които са магнит, както сподели Владо Чуков, Германия, Швеция, Дания, страни с развити стопански системи и с положителни обществени системи, и страни, които са някак си по този начин по-встрани, дано да ги кажем, не наранени - Полша, Унгария, които се усещат по-комфортно в случай че са изолирани, в случай че няма обща европейска политика.
Божилов сподели още, че най-сериозният въпрос е дали ще се откри обща европейска политика.
 Бежанската вълна - способи за приложимост Бежанската вълна - способи за приложимост
Как казусът с бежанците ловко се употребява с политическа цел и за какво макар статистиката за мощен отлив на мигранти, миграционната карта остава ключо...

Владимир Чуков добави още, че втората група - на страните магнит - напълно условно може да се каже, че се оглавява от Австрия.
Проф. Владимир Чуков, арабист: Това, което излезе като информация, че дружно с Дания и респективно със Зеехофер, те търсят втора страна като Турция, единствено че по балканския път. Държава, която да бъде в Европа, само че да не бъде в Европейския съюз. И респективно тази страна, в случай че се съгласи, на практика да бъде инжектирана с пари и да отсява тези претендент мигранти.
Владимир Чуков разясни, че има доста хипотетични претенденти, само че все още като най-сериозен претендент се загатва Албания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР