В стремежа си да изпревари своите конкуренти от Uber на

...
В стремежа си да изпревари своите конкуренти от Uber на
Коментари Харесай

Lyft с важна крачка в стремежа си да изпревари Uber на публичния пазар

В устрема си да изпревари своите съперници от Uber на обществения пазар, Lyft се готви да стартира търговия с акциите си при започване на април, настояват източници, осведомени с проектите на компанията, представени от The New York Times. Lyft възнамеря дa стартира срещите си с вложителите за разискване на първичното обществено предложение на 18 март, като нормално фирмите стартират самия развой в границите на седмица или две по-късно.

Ако Lyft завоюва тази конкуренция, ще се трансформира в първата компания, предлагаща услуги за споделено пътешестване, която става обществена. Lyft и Uber се вкопчиха в люта конкуренция коя от двете първа ще се появи на обществения пазар, като за първата това е от извънредно значение, с цел да успее да се измъкне от сянката на противника си, която несъмнено е доста дебела все още.



Стартъпът, учреден през 2007 година от Логан Грийн и Джон Цимер, е една от няколкото световноизвестни софтуерни компании, които съществено са си сложили за цел да станат обществени при започване на тази година. Slack и Pinterest също са част от тази група.

Lyft и Uber се състезават съществено за консуматори и водачи от най-ранните си дни, постоянно въвеждайки сходни услуги в границите на няколко дни. В сходство с тази традиция и двете компании подадоха заявки, че желаят да станат обществени сдружения пред Комисията за скъпи бумаги и тържища в еднакъв ден, при започване на декември.

Разглеждането на документите им обаче се забави за малко поради държавната рецесия в Съединени американски щати, провокирана от опълчването сред демократи и републиканци. Този развой може да отнеме повече време за Uber, в сравнение с за Lyft, защото първите вземат участие и в няколко свързани предприятия за доставки на храни и транспортни услуги. Иначе и двете организации поддържат услуги за отдаване на колела и скутери чартърен, а, не на последно място, развиват и технологии за самоуправление на транспортни средства.

Lyft имат упования, да бъдат оценени в границите на 20-25 милиарда $, съгласно хората, осведомени с проектите на компанията, само че към момента липсват публични мнения по тематиката.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР