В Страсбург Денят на Европа е важен за европейците, които

...
В Страсбург Денят на Европа е важен за европейците, които
Коментари Харесай

В Деня на Европа: Европейските граждани казват мнението си как трябва да изглежда ЕС


В Страсбург Денят на Европа е значим за европейците, които към този момент предложиха своите хрумвания по какъв начин да наподобява Европейски Съюз.

Единството на Европейски Съюз сега е решаващо, безапелационен е ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

“Трябва да покажем същинската същина на популизма, цинизма и национализма: Те са подправена вяра, продавана от хора без отговори. Тези, които се опасяват да извървят сложния и дълъг път на напредъка. Европа в никакъв случай не се е страхувала. Сега е време да създадем крачка напред, а не обратно “, съобщи тя.

Днешният 9 май има две лица, разяснява ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ От едната страна, е автократът Путин в Москва на боен церемониал, който сервира на народа си. А тук в Европейския парламент има празник на демокрацията, на 27 страни членки, на 24 езика, на представители на 450 милиона европейци “, добави тя.



От една година тъкмо тези представители на елементарните европейци предлагаха концепциите си за обединена Европа. Сред тях е и Десислава от България.

„ Вярвам, че най-малко част от нашите рекомендации ще станат действителност. Всички жители от всички панели работихме и дадохме сърце и душа в тези рекомендации “, съобщи участничката от България Десислава Симеонова.

Европа на разнообразни скорости съществува, призна избраният отново френски президент Еманюел Макрон, който е и създател на концепцията за конференцията. Затова по-амбициозните би трябвало да напредват по-бързо от колебаещите се.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР