В страната на неограничените възможности се случва и невъзможното! Време

...
В страната на неограничените възможности се случва и невъзможното! Време
Коментари Харесай

Родиш ли се в България – глоба! Да си мислил по-рано!

В страната на неограничените благоприятни условия се случва и невъзможното! Време е да бъде въведена санкция раждане. Мисля, че единствено такава глоба не е измислена още у нас. Веднага, откакто се родиш в България, би трябвало автоматизирано да ти се начислява санкция за това, че допринасяш за понижаване на демографската рецесия. Така, по-височка да е глобата, че да започнеш живия живот с дълг към страната. Ама не оня – патриотичният дълг, ами действителен, паричен. Защото не си същински българин, в случай че нямаш отговорности, било то кредитни, данъчни или поради някакви сякаш нарушавания.
Защото животът в този регион на Европа, в миналото наименуван България, се връща хилядолетия обратно. Тогава, когато над елементарните хора безусловно се е издевателствало. Но стига трогателни ретроспективни мисли. Да гледаме напред! И по този начин, предлагането ми е санкцията за раждане да бъде в размер на най-малко 3 800 лв. – 10 пъти повече от месечното обезщетение за втората година от майчинството. Така е разумно, считам! После, когато проговориш и те попитат „ Какъв искаш да станеш, когато пораснеш? ”, отново санкция. Откъде накъде ти ще искаш нещо?! Това да не е концерт благопожелание! А когато същински пораснеш на възраст и недай Боже, си предприемчив и решиш да организираш всеобщо мероприятие – непосредствено в пандиза, с цел да спреш (или по-точно да те спрат) да вършиш произволи. Да не се намираш у вас?
В България хората са жадни за събития като това да бъде обуздан връх " Мусала ". Само че неналичието на връзка сред уредниците на такива събития и виновните институции прави нещата сложни. Комуникацията е главният проблем - мъчно разбираме, когато нещо не би трябвало да се прави, тъй като мъчно ни се получават първите 7 години. Тези 7 години след това отиват на всички места - и като влогър, и като отговарящ за народен парк. А след това става неприятно.
Да обобщим какъв е резултатът. Ако си елементарен жител и решиш да събереш група другари да се позабавлявате, си понасяш следствията от великото българско законодателство. Глобяват те, в случай че искаш да къмпингуваш, да пътуваш, да плажуваш, че даже и да спортуваш, вместо първо да те предизвикват да го правиш по този начин, че да не вредиш на близките. Ако обаче съсипеш вековна дюна на морето, изпонарежеш здрави многогодишни дървета от гората, замърсяваш поголовно води и планини в България, само че си " Някой " (ама единствено у нас) – всичко е тъкмо!
В умозаключение да кажа: през днешния ден взех решение посредством обществените мрежи да поканя другари да поплуваме дружно в реката в моя град. Та, в случай че инцидентно дойдат 1 500 души и равнището ѝ се вдигне заплашително, ще ме санкциите ли, вместо да ми обясните първо за какво може да е рисково? За един другар запитвам!
Автор: Атанаска Маркова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР