В столичния Резиденс клуб бе представен новият Маутай Център. Гости

...
В столичния Резиденс клуб бе представен новият Маутай Център. Гости
Коментари Харесай

Първият Маутай център бе представен на изискано парти в София

В столичния Резиденс клуб бе показан новият Маутай Център. Гости и публични лица, представители на Китайско посолство, Китайски културен институт, Българо-Китайската комерсиална камара и Институт Конфуций в София се любуваха на екзотични коктейли, приготвени с дипломатическата напитка на Китай, Маутай.

„ Щастлив съм и признателен, че с поддръжката на Маутай, Китай успяхме да изградим този център, който е един от дребното в света и първи в Източна Европа. Посветихме откриването на 70-годишната история на дипломатическите връзки сред България и Китай!” – акцентира в приветственото си послание формалният представител на Маутай за България, Влад Гицоайка, шеф на J&M България и напомни някои от събитията на 2019-а година, с които бе маркирана годишнината от дипломатическите връзки сред двете страни.

Официален посетител на събитието бе госпожа Чинчин Лю – Маркетинг шеф на Куейчоу Маутай Експорт Ко. Тя приветства гостите на китайски, като срещна присъстващите с историята на Маутай. От господин Гицойка, тя получи достоверна българска роза, хербаризирана, посредством потапяне в злато – знак на обичайните български гостопремство и другарство. Огнената напитка на дипломацията Маутай е знак на качество и авторитет в Китай и се популяризира в над 100 страни по света, а от скоро към този момент и в България. Високо-градусовият алкохол се създава от сорго – тип житна просвета, която устоя на засушавания и горещини, може да се отглежда в небогати почви и не съдържа глутен.

Маутай е артикул трансформирал се в народен знак за Китай и е най-известната марка байджу. Течният огън е резултат от обичайно произвеждане с вековни обичаи. Специалистите откриват над 1 200 аромата в огнения балсам. В международен мащаб китайското байджу провокира същински пазарен взрив. Призната като „ напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото изобретение в България. В края на 2018-а година представителите на най-мистериозната азиатска напитка – Маутай се завърнаха от Китай с влиятелно самопризнание. J&M получиха премията „ Най-активен дистрибутор”.

Елегантното показване почетоха проф. Любомир Стойков, носителката на короната Мисис България – Милена Шаркова, Дони Чачова, певицата Рут Колева, определената за лице на Маутай – Моника Цветанова, създателят на най-дългогодишния музикален фестивал Банско Джаз Фест, доктор Емил Илиев, сътрудници и дистрибутори на най-мистериозната напитка в света. Те дегустираха трите типа Маутай, предлаган на българския пазар – Moutai Yingbin, Moutai Prince и Moutai Kweichow, поднесени в компанията на тематични китайски блюда. Водещ на събитието бе Ива Екимова, а преводач от китайски на български и от български на китайски бе изтъкнатият китаист и помощник в катедра „ Езици и култури на източна Азия” в СУ, доктор Ивелина Хайн.

Миксолозите от Nomad Barman, Нели Димитрова и Александър Стайков, още веднъж изненадаха с екзотинни коктейли, наблягайки, че с изключение на огнения елексир и всичките му коктейлни превъплъщения, посетителите на Маутай Център на бул. Витоша 164 в София, ще открият елегантен китайски порцелан, красиви предмети на китайското изкуство, амулети и аксесоари за дома и доста други знаци на китайския дух и просвета.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР