В столичния квартал "Манастирски ливади" тротоарите са наполовина по-малко от

...
В столичния квартал "Манастирски ливади" тротоарите са наполовина по-малко от
Коментари Харесай

Този софийски квартал шашардисва с тротоари

В столичния квартал "Манастирски ливади " тротоарите са на половина по-малко от улиците. Това демонстрира отчет на общинското дружество "Софпроект ". Оказва се, че при 27 км улици има единствено 13 км тротоари.

Авторите на отчета предлагат промени на устройствения проект.

"Почти 5 км от улиците са без асфалт. Тротоар, стартират по време на предизборната акция през октомври, към момента не е завършен, защото акцията свърши за една седмица.

Повече от 2 месеца този тротоар е необработен. Не е дело на общинската админисрация и не е проект за възстановяване на градската инфраструктура ", сподели пред кореспондент Bulgaria ON AIR Ивайло Станчев, гражданин на "Манастирски ливади ".

В квартала има и детска площадка, която също не е приключена, а детски градини няма.

"Имаме единствено обещания от към 3 години. В момента са на стадий разглеждане на предложения. През 2000 година е имало концепция за улична мрежа, детски градини, лечебни заведения и тн. В момента улиците са частни ", добави още той.

По думите на арх. Любомир Георгиев, който е шеф на общинското дружество "Софпроект ", за всеки квартал има по 2 проекта - един общ и различен, който е обстоен.

"Подробният проект за "Манастирски ливади "-Изток е признат през 2001 година и планува към 600 хиляди квадратни метра за към 19 хиляди души, 4 детски градини, няколко учебни заведения, както и поликлиника ", сподели още арх. Георгиев.

Той добави, че в квартала сега живеят към 11 хиляди души и са издигнати към 40% от вероятното.

"Трябва да погледнем още веднъж в проектите, с цел да ги ревизираме ", добави архитектът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР