В столичната църква Света София“ ще се състои поклонението пред

...
В столичната църква Света София“ ще се състои поклонението пред
Коментари Харесай

Последно сбогом с Жорж Ганчев

В столичната черква „ Света София “ ще се състои поклонението пред политика Жорж Ганчев.
 
Той умря на 79-годишна възраст.

 
Известният държавник и политик няколко пъти е бил претендент за президент, бил е и депутат, създател и ръководител на Българския бизнес блок, български и английски фехтовач (състезател и треньор), английски и американски сценичен и кинодеец (актьор, режисьор, сценарист, драматург, продуцент), публицист.
 
След 10 ноември 1989 година взе участие в учредяването на Съюз на демократичните сили . През 1990 година основава партията Български бизнес блок (Бизнесблок, БББ ) и остава неин първи ръководител до 1996 година.
 
Участва в президентските избори през 1992 година, получава 17% от гласовете, което го подрежда на 3-то място измежду претендентите на първия тур.
 
Депутат е в 37-ото и 38-ото национално заседание. В Народното събрание е ръководител на парламентарната група на Бизнесблока (1995 – 2001), оглавявал е парламентарната Комисия за радио, телевизия и известия.-->
 
Председател е на Националното патриотично обединяване (НПО), учредено през 2004 година Неправителствени организации взе участие в новата Коалиция на розата, която на парламентарните избори през 2005 година не съумява да събере 4 от гласовете, с цел да бъде показана в Народното събрание.
 
На президентските избори през 2016 година се кандидатира за президент от Християн-социалния съюз, дружно с Кольо Парамов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР