В Столична община се проведе дискусия с участието на холандски

...
В Столична община се проведе дискусия с участието на холандски
Коментари Харесай

Как в София ще се изгради една качествена веломрежа

В Столична община се организира полемика с присъединяване на холандски специалисти в региона на построяването на велосипедна инфраструктура, съобщи кореспондент на novini.bg.

Целта е българските управляващи да почерпят от опита на холандските си сътрудници, с цел да бъде построена качествена веломрежа в София. На събитието участваха зам. - кметът по направлението превоз и транспортни връзки Евгени Крусев, основният проектант на столицата арх. Здравко Здравков и Н. Пр. Том ван Оорсхот, дипломат на Холандия в България.

Експертите, занимаващи се интензивно в областта на планирането и построяването на велоалеите в градска среда, показаха свои планове и обясниха, че са създали обиколка на София и обявиха, че най – значимото е да има цялостна политика за сполучливо създаване на сходна инфраструктура.

„ Безспорни са качествата на велосипедния превоз. Това прави града по-чист, по-зелен и кара хората да спортуват. Карането на колело е наслаждение в Холандия. Подобна инфраструктура и мислене не се основават за ден – два. Трябва всичко да бъде добре проведено и безвредно построено за всички участници в придвижването “, безапелационни са холандските специалисти.

В Холандия построяването на велопътищата е почнало 70-те години на предишния век и през днешния ден карането на колело е част от всекидневието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР