В стадото на баба Дора няма открит позитивен резултат. Това

...
В стадото на баба Дора няма открит позитивен резултат. Това
Коментари Харесай

Порожанов пак: В стадото на баба Дора няма открит позитивен резултат за чума

В стадото на баба Дора няма открит положителен резултат . Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов по време на чуване в Народното събрание по отношение на ограниченията на страната в битката с чумата по дребно-преживните животни в Странджанско.

Вирусът е три валентен, като генотипът на този вирус е в друга степен на проявяване. Вирусът, който е в турската република, е с доста по-бавно проявление на клинична пътека и мудна смъртност.
Взети са над 6000 проби. 400 от тях са изпратени до френската лаборатория. Неслучайно през днешния ден имаме задача, която завършва своята работа. Към момента само в село Шарково имаме едно стадо, което не е евтаназирано, и още две по-малки в същото село , разясни Порожанов.
За град Балярово самата плантация от 200 и няколко овце, тя е изолирана и няма никакъв достъп до стадата в останалите обитаеми места и се разбрахме със притежателите, че ще вземем втори проби. Въпреки това, отложихме за през днешния ден да се вземат пробите и се прави всичко допустимо да не се позволен нашите лекари. В стадото на баба Дора няма открит положителен резултат , разясни още един път земеделският министър.
Това, което можем и вършим, несъмнено, имахме избрани информационни проблеми в първите дни, удостоверява се, че това са верните ограничения. Обезщетенията се изплащат. Днес се изплащат в кметствата. В понеделник всички скотовъди от Шарково, също ще получат компенсациите си, разясни още Порожанов.
Министърът сподели, че не престават клиничните прегледи на животните от прилежащите обитаеми места на надзорната зона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР