В сряда ще имаме окончателния вариант на противоепидемичните мерки, които

...
В сряда ще имаме окончателния вариант на противоепидемичните мерки, които
Коментари Харесай

В сряда решават окончателно за мерките в училищата

В сряда ще имаме окончателния вид на противоепидемичните ограничения, които се постанова да се съблюдават в учебните заведения. Това разгласи служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, перд NOVA NEWS.

„ В него ще има дребни промени по отношение на това, което към този момент сме оповестили. Мерките ще са свързани най-много с носеното на маски, известно облекчение за децата от 1 до 4-ти клас. Те ще би трябвало да се носят маски, само че по време на междучасията, когато се срещат с деца от друга паралелка”, сподели той в студиото на „ Социална мрежа”.

„ Ясно е, че присъственото образование не може да бъде сменено с електронното. В едни естествени условия електронното обучение може да добавя присъственото, само че не може да бъде опция. Ние обаче не сме в естествени условия и трябваше да потърсим оптимални благоприятни условия за присъствено обучение”, уточни още Денков.

„ Променихме философията на насоките, които са оповестени на уеб страницата на МОН – оптимално присъствено образование, като затварянето ще бъде единствено при взимане на нужни медицински ограничения. Няма да има наедро затваряне в страната.

По думите му е значимо да се разбере, че в случай че има предписание за затваряне, то идва напълно от здравните управляващи. „ Ние следим дали има местен проблем в обещано учебно заведение – в случай че има 10% отсъстващи по аргументи, свързани COVID-19 или в случай че има едно разболяло се дете – би трябвало да се затвори паралелката, само че това отново не визира цялото учебно заведение и цялата област”, сподели служебният министър на образованието и науката.

„ Миналата сряда по време на Министерския съвет имахме в детайли разискване какъв ще е методът тази година. Обединихме се към това, че учебните заведения ще се затварят последни и ще отварят първи – нещо, което е много друго от предходната година”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР