В сряда петролните фючърси се понижават с близо 3%, задълбочавайки

...
В сряда петролните фючърси се понижават с близо 3%, задълбочавайки
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с близо 3% след ръст на складовите запаси в САЩ

В сряда петролните фючърси се намаляват с близо 3%, задълбочавайки ценовия си спад от началото на седмицата след прогнози за по-слаб напредък на потреблението на нефт в международен проект и вследствие на изненадващо мощно увеличение на складовите ресурси на значимата суровина в Съединени американски щати, оповестява БНР.

Фючърсите на петрола вид брент с доставка през август се намаляват с 2,7% към 60,50 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт с доставка през юли - с 2,8% към 51,70 $ а барел.

По този метод и двата вида петролни фючърси още веднъж се търгуват покрай техните най-ниски дъна от януари насам, надлежно към Щатски долар 51 и Щатски долар 60 за барел, които бяха достигнати на 5-и юни.

Късно нощес американският нефт институт (API) заяви, че доставките (складовите наличности) на лекия недопечен нефт са нарастнали с цели 4,9 млн. барела за седмицата до 7-и юни, достигайки 482,8 млн. барела, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за тяхно намаляване с близо 500 хиляди барела.

По-рано във вторник пък Енергийна осведомителна администрация на Съединени американски щати (EIA) понижи прогнозите си за цените на петрола и за потреблението на черното злато в международен проект през актуалната година.

Търговското напрежение сред Съединени американски щати и Китай, които са най-големите петролни консуматори в света, също способства за мощното поевтиняване на петролните фючърси, макар упованията за удължение на съглашението във формата "ОПЕК + " за ограничение на производството.

Следващото съвещание на ОПЕК би трябвало да се организира на 25-и юни, като то би трябвало да бъде последвано на 26-и юни от разширена среща "ОПЕК + ", включваща и значими производители като Русия. Кремълските управляващи обаче допускат, че би било по-подходящо двете значими съвещания да се проведат на 3-ти и 4-ти юли.

Според редица анализатори несигурните световни макроикономически вероятности и проблемите с добивите в Иран и Венецуела евентуално ще доведат до удължение с още шест месеца (до края на годината) на съглашението за взаимно редуциране на петролните добиви с 1,2 млн. барела дневно. Енергийният министър на Обединените арабски емирства - Сухайл бин Мохамед-Масури съобщи във вторник, че членовете на ОПЕК са покрай достигнато на съглашение за продължаващо ограничение на производството на нефт.

Goldman Sachs обаче означи, че сходно решение може да окаже единствено умерена поддръжка за петролните цени, като американската банка предвижда цена на петрола Брент от 65,5 $ за барел през третото тримесечие на годната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР