В сряда Китай съобщи за 57 нови случая на коронавирус

...
В сряда Китай съобщи за 57 нови случая на коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Русия с рекордни смъртни случаи, Китай отчита най-много случаи от януари

В сряда Китай заяви за 57 нови случая на ковид за 6 юли по отношение на 23 случая ден по-рано, заяви в сряда националният здравен орган. Това е най-високият дневен брой инфекции от 30 януари , оповестява " Гардиън ".

Петнадесет от новите случаи са локални инфекции, се споделя в изказване на Националната здравна комисия. Всички 15 случая са локализирани в провинция Юнан, в град Руили, който граничи с Мианмар. В отговор управляващите блокираха града, затвориха множеството предприятия и желаеха жителите да останат вкъщи .

Междувременно Русия, която също се бори с повишаване на случаите , във вторник през последните 24 часа.
 Франция чака 4-та Covid вълна през юли
Франция чака 4-та Covid вълна през юли

Поради мощно заразният вид Delta

Зимбабве се върна към строго блокиране , с цел да се оправи с възраждането на Covid-19 на фона на дефицита на ваксини, заяви министърът на информацията на страната.

Тунис счупи върха си за позитивни проби на Covid , като 7 930 бяха доказани във вторник, съобщи " Ройтерс ". Увеличението е в допълнение към 119 смъртни случая, съгласно министерството на опазването на здравето на северноафриканската страна.

Комисията за правата на индивида в Мексико упрекна управляващите, че държат близо 90 души в пренаселени уреди, без маски за лице или медикаменти. Това се случва, защото Мексико оповестява за още 8000 доказани случая и за още 269 смъртни случая . 233 958 са умряли от вируса.
 COVID-19 настава в Гърция
COVID-19 настава в Гърция

Средната възраст на новите инфектирани е 43 години

Ситуацията към момента е мрачна в Бразилия , защото тя записва още 1780 смъртни случая и 62 504 нови случая, заяви министерството на опазването на здравето във вторник.

В Латвия работодателите ще могат да уволняват чиновници, които не са си ваксинирали до 15 септември , оповестява основната осведомителна организация на страната.

Десетки чиновници в цех за морски блага в Северна Ирландия са с позитивен тест за Covid-19 . Общо 42 служащи в Kilkeel Seafoods, в графство Даун, са имали доказани инфекции от 250 чиновници.
 Фон дер Лайен е обезпокоена, че Коронавирус ваксини остават неизползвани
Фон дер Лайен е обезпокоена, че Коронавирус ваксини остават неизползвани

Няма да има стабилно икономическо възобновяване без имунизация против ковид разновидности

Министерството на здравеопазването и фамилните грижи в Индия заяви в сряда, че през миналия ден броят на записаните нови случаи на ковид в страната е 43 733 . Това значи, че общият брой на случаите в страната в този момент възлиза на 30 663 665 . За същия интервал броят на смъртните случаи, свързани с Коронавирус в Индия, се е нараснал с 930, като общият брой на починалите в страната е 404 211.

Нова Зеландия не желае да рискува с ", разяснява министър председателят Джасинда Ардърн. Нова Зеландия отхвърли предложенията, да последва стъпките на Англия, като съобщи, че равнището на гибел, препоръчано от Борис Джонсън, би било " недопустимо ".

Джонсън разгласи проекти за унищожаване на наредбите, в това число по отношение на маските за лице и общественото разграничаване до 19 юли, заявявайки, че случаите на Covid евентуално ще доближат 50 000 дневно в границите на две седмици и " би трябвало да се примирим, за жалост, с повече смъртни случаи от Covid ".
 Сидни удължи локдауна
Сидни удължи локдауна

До 17 юли ще продължат рестрикциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР