В сряда и четвъртък по покана на държавния глава Румен

...
В сряда и четвъртък по покана на държавния глава Румен
Коментари Харесай

Италианският президент идва в България

В сряда и четвъртък по покана на президента Румен Радев президентът на Италианската република Серджо Матарела ще бъде на публично посещаване в България, оповестиха от прессекретариата на президентството.

Развитието на двустранните връзки в региона на стопанската система, защитата, подобряването на районната транспортна съгласуваност, науката, културата и образованието, както и съдействието в границите на Европейски Съюз и НАТО, ще бъдат във фокуса на диалозите сред двамата президенти.

В сряда Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще посрещнат с публична гала Серджо Матарела и неговата щерка Лаура Матарела. Президентът на Италианската република ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.

На „ Дондуков “ 2 държавните глави на България и Италия ще проведат среща „ на четири очи “, след която ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации, по-късно са планувани и взаимни изказвания за медиите, написа БНР.

На 18 април, четвъртък, президентите на България и Италия ще посетят образователен полигон „ Ново село “, където ще бъдат посрещнати с почетен часовой от състава на Многонационалната бойна група. Румен Радев и Серджо Матарела ще се срещнат с задачата и активността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова страна. При визитата ще бъде изложен неподвижен показ на въоръжение и техника и двамата президенти ще проведат срещи с българския и италианския контингент.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР