В сряда ЕС се съгласи да наложи санкции на шестима

...
В сряда ЕС се съгласи да наложи санкции на шестима
Коментари Харесай

Подгонват шестима руснаци заради Навални

В сряда Европейски Съюз се съгласи да наложи наказания на шестима руснаци и на една организация поради хипотетичното отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални с нервозен сътрудник " Новичок ", показаха евродипломати пред Франс прес и ДПА. Санкциите включват заледяване на активите и възбрана за пътешестване и ще влязат в действие след завършването на писмена процедура до няколко дни.

Посланиците на 27-те страни от Европейски Съюз утвърдиха глобите, откакто през предходната седмица Франция и Германия предложиха въвеждане на сходни ограничения, заявявайки, че Русия е виновна за отравянето на Навални.

В сходство с нормалната процедура на Европейски Съюз, тези, които са обект на глобите, включващи забрани за пътешестване и заледяване на активи, няма да бъдат посочени поименно, до момента в който ограниченията не влязат в действие в четвъртък, само че евентуално става въпроса за съветски чиновници.

Париж и Берлин обявиха през предходната седмица, че глобите би трябвало да бъдат ориентирани към лица, " основани на тяхната публична функционалност " и към субекти, " участващи в програмата " Новичок ".

Европейски Съюз неведнъж настоя Москва да проверява отравянето, което се е случило на съветска земя, само че в взаимно изказване предходната седмица френският и немският външни министри обявиха, че Кремъл не е излязъл с " никакво правдиво пояснение ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР