В средите на тениса продължава да се коментира 4-годишното наказание

...
В средите на тениса продължава да се коментира 4-годишното наказание
Коментари Харесай

Румъния недоволства от драстичното наказание на Симона Халеп

В средите на тениса продължава да се разяснява 4-годишното наказване на някогашната №1 в света Симона Халеп. Тя отнесе тежката глоба за приложимост на неразрешен препарат, като правата ѝ бяха спрени през октомври м. година и от този момент не е играла.

31-годишната някогашна шампионка от " Ролан Гарос " и " Уимбълдън " отхвърля виновност, като незабавно съобщи, че ще апелира пред Арбитражния съд по спорта в Лозана. Ако наказването ѝ бъде доказано, тя ще може да играе чак след 6 октомври 2026 година, по този начин кариерата ѝ е под сериозна въпросителна.

" Приемам доста съществено разпоредбите, които ръководят нашия спорт и се гордея с обстоятелството, че в никакъв случай не съм употребила умишлено или съзнателно неразрешена субстанция. Отказвам да приема решението им за четиригодишно наказване. Продължавам да упражнявам и върша всичко по силите си, с цел да изчистя името си от тези погрешни обвинявания и да се върна на корта ", сподели Халеп в изказване, представено от организация " Ройтерс ".

" Възнамерявам да апелирам това решение пред Спортния трибунал (КАС) и да употребявам всички юридически средства за отбрана против въпросната компания за хранителни добавки ", добави тя.

Международната федерация по тенис посочи, че е стигнала до заключението си въз основа на събирането и разбора на 51 кръвни проби, предоставени от Халеп. Тя има две обособени нарушавания, като второто е положителна проба за неразрешеното вещество " роксадустат " на Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната година.
 Симона Халеп. Снимка АП/БТАИлие Настасе: Ако беше американка, наказването щеше да е по-леко
В родината на Халеп въпросът стигна даже до политическо равнище. Величия на спорта поддържаха една от огромните звезди в северната ни съседка.

77-годишният някогашен тенисист Илие Настасе, някогашен номер едно в света за близо година през 70-те, беше измежду първите, които излязоха с реакция. Той дефинира решението на Агенцията за битката с допинга към Международната федерация по тенис като " прекомерно фрапантно ".

“Наказанието щеше да бъде по-леко, в случай че тя беше американка ", сподели Настасе за румънската телевизия TVR1 и добави, че Халеп би трябвало да апелира. 

“Ако решението не бъде преразгледано, с кариерата ѝ е свършено. Четири години, изключително на тази възраст, са доста. Не че не играеш, само че не се състезаваш. Трудно ми е да допускам, че на над 30 можеш да останеш и да се върнеш ”, съобщи за Антена3 Адриан Марку, един от някогашните треньори на Симона Халеп.

Бившият брачен партньор на Симона Халеп - предприемачът Тони Юрук, не скри изненадата си от новината и разяснява, че “тя е сложна за понасяне ”, изключително като знае какъв брой доста е работила тя по време на кариерата си и какъв брой се е борила за имиджа си в спорта.

“Виждал съм я да тренира на 40, на 50 градуса. Тя посвети целия си живот на тениса. Не желая да мисля какво е в душата ѝ ", сподели Юрук, представен от ДиджиСпорт. Той дефинира решението като “крайно ”, “сурово ” и   “драстично ”. 

“Не съм експерт, не знам какво значи целият този развой, обвързван с допинга на Симона, само че четири години наказване... Това е нещо, което, без да съм специалист, не знам дали някой тенисист или състезател в сходна обстановка би понесъл ", съобщи Юрук, представен от румънските медии.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР