В средата на сезон 2022 в MotoGP Франческо Баная изоставаше

...
В средата на сезон 2022 в MotoGP Франческо Баная изоставаше
Коментари Харесай

Обратът на Баная в MotoGP от 2022 номиниран за престижна награда

В средата на сезон 2022 в MotoGP Франческо Баная изоставаше с цели 91 точки от Фабио Куартараро в борбата за международната купа в кралския клас. В последвалите девет старта обаче италианският водач освен съумя да заличи този си пасив, само че и поведе с 23 точки преди финалния кръг за годината във Валенсия. В последна сметка Баная завоюва купата с задатък от 17 пункта, като по този метод той записва най-големия поврат в историята на MotoGP.

Това достижение на италианеца не остана неусетно, защото той бе предлагат за влиятелната спортна премия на Laureus за „ Завръщане на годината “. Освен него номинации за тази премия получиха още футболистът Кристиан Ериксен, баскетболистът Клей Томпсън, лекоатлетът Якоб Ингебрицен, колоездачката Анемийк ван Флютен и голфърът Тайгър Уудс.

Баная не е единственият представител на моторните спортове, който получава номинация за премия на Laureus. Освен италианеца такава имат още международният първенец във Формула 1 Макс Верстапен, както и неговият тим – Ред Бул.

Нидерландецът е номиниран в категорията „ Спортист на годината “ при мъжете, в която той победи преди 12 месеца. През тази година Верстапен ще би трябвало да пребори Стеф Къри, който изведе Голдън Стейт Уориърс до купата в НБА, Рафаел Надал, който завоюва своите 21-ва и 22-ра трофеи от „ Големия шлем “ в тениса, Мондо Дуплантис, който на три пъти усъвършенства международния връх в овчарския скок, достигайки до 6.21 метра на Световното навън в Юджийн и двамата футболисти Лионел Меси и Килиан Мбапе. Меси изведе Аржентина до купата на Мондиал 2022, а неговият съотборник в ПСЖ Мбапе означи хеттрик на финала на Световното в Катар, в който неговата Франция отстъпи на „ гаучосите “ след дузпи. 

След като прекъсна 8-годишното владичество на Мерцедес в шампионата при конструкторите във Формула 1 екипът на Ред Бул е номиниран за „ Отбор на годината “. Другите номинирани в тази категория са Аржентина (футбол мъже), Англия (футбол жени), Франция (ръгби мъже), гореспоменатият тим на Уориърс и Реал Мадрид (футбол мъже).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР