В средата на ноември 2016-а година кюрдските сили, подкрепяни от

...
В средата на ноември 2016-а година кюрдските сили, подкрепяни от
Коментари Харесай

Булките на джихадистите разказват...

В средата на ноември 2016-а година кюрдските сили, подкрепяни от американските изтребители, съумяха да изтласкат ИДИЛ от Синджар, Ирак. В продължение на година и половина кръвожадните джихадисти издевателстваха над локалното религиозно малцинство йезиди, настървявани от убеждението, че то се прекланя пред дявола. А жестокостите им ще бъдат запомнени като „ Синджарското кръвопролитие ".

За да се спасят, хиляди йезиди избягаха в планината Синджар, където живяха в бедност, очаквайки избавление. А в селото мъжете, децата и възрастните дами бяха безмилостно избити. За младите девойки беше отредена друга орис. Част от тях бяха редовно изнасилвани от бойците на ИДИЛ, други бяха продаваха като робини против пари.

Кюрдската фоторепортерка Сейван Салим се срещна с тези тъжни дами - с „ късметлийките ", съумели да избягат, само че не в точния момент, с цел да се спасят от ужаса и мъченията.

Чуйте техните истории:

Калия, 21 години, 10 месеца в плен
" Опитах да избягам в планината, само че ме откриха. Питаха ме: " От боязън ли избяга? За да не те убием? ". Казах им, че избирам да умра. Върнаха ме в къщата на похитителя ми. Той ме преби с бич...
" После ме удари с кабел "
" Завърза ме с краката нагоре за вентилатора на тавана. После стартира отново да ме удря. Три дни не ми даде да хапвам и да пия. Каза, че в случай че отново избягам, ще ме завърже за две коли и ще ме " скъса " на две части ".

Джихан, 20 години, 10 месеца в плен
" Всички бяхме млади и красиви. Откараха ни в Сирия - за булки на ИДИЛ и за обмен. 150 девойки в къща без прозорци и въздух. Един ден нахълтаха 20 мъже, пребиха ни и ни споделиха, че към този момент сме техни робини и че няма да ни убиват, тъй като желаят да ни изтезават ".

Делвин, 27 години, 4 месеца в плен
" Продадоха ме на сирийско семейство. Бях бременна, само че все пак ме пребиваха и изнасилваха - отново и отново. След това ме продадоха в Саудитска Арабия. После ме водиха в различен град. Там още веднъж ме изнасилиха, откакто преди малко бях родила ".

Сихан, 30 години, 10 месеца в плен
Тя забременява, до момента в който е в иго. Ражда в Турция, само че не съумява да вземе бебето със себе си при завръщането си в Северен Ирак. Не знае къде е синът й сега.

Муна, 18 години, 4 месеца в иго
" ИДИЛ ме принудиха да ида с тях в Тал Афар. Казаха, че ще обезглавят дребните ми братя. Бях робиня на семейство в Мосул. Накараха ме да приема исляма. А мъжът непрестанно ме насилваше. Джихадистите още държат членове на фамилията ми ".

Дло, 20 години, 8 месеца в иго
" Беше 11 часът сутринта. Приготвяхме обяда. Тогава в селото нахлу ИДИЛ. Откараха ни в учебното заведение и отделиха мъжете. Тогава не знаехме, че ще ги убият до един. Отведоха ни в Тал Афар. А джихадистите идваха и си избираха девойки за наслаждение ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР