В средата на лятото заболеваемостта от COVID-19 в Испания нарасна

...
В средата на лятото заболеваемостта от COVID-19 в Испания нарасна
Коментари Харесай

Испания отчита ръст на новозаразените с COVID-19

В средата на лятото заболеваемостта от COVID-19 в Испания набъбна с 36% единствено за седмица. Здравните управляващи предизвестяват, че ограниченията за сигурност би трябвало да се съблюдават изключително от по-възрастните и уязвими пациенти, макар че към този момент не сме в условия на пандемия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32708
През последната седмица на юли заболеваемостта от COVID-19 беше 55 случая на 100 000 поданици, а седмица по-късно набъбна на 75 на 100 000. Увеличението е най-видимо при пациентите под 5-годишна възраст, където доближава до 120 случая на 100 000 поданици.

Лекарите приканват за успокоение родителите, защото множеството от признаците са грипоподобни. Не по този начин стоят нещата при по-възрастните и уязвимите хора, където даже и най-лекият вид на Covid би могъл да бъде с съдбовен край. Затова апелите към тях са да се тестват, да носят маски на публични места и да заобикалят да се събират с доста хора на едно място.

Именно отпускарският сезон и фамилните и другарски сбирки са повода са по-бързото повишаване на заболеваемостта в средата на лятото. Най-вероятно новия вариант " Ерис ", който е причина за 17% от инфекциите в Съединени американски щати и 15% във Англия към този момент циркулира и в Испания, предава БНР. 

Симптомите му са главоболие, дискомфорт, загуба на миризма и зараза на горните дихателни пътища. Това е и повода, заради която от Министерството на здравеопазването към този момент обмислят нова бустерна ваксина през есента за " част от популацията ". 

Междувременно стана ясно, че в Навара и Страната на баските покупката на антигенни Covid проби от аптеките се е нараснала с над 980%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР