В сравнение с Европа - статистическите данни в САЩ сочат,

...
В сравнение с Европа - статистическите данни в САЩ сочат,
Коментари Харесай

Адвокат Анна Попова получи годишната награда в категория Правосъдие зад граници

В съпоставяне с Европа - статистическите данни в Съединени американски щати сочат, че всяка 1 от 3 дами са били жертва на форма на принуждение и всеки 1 от 4 мъже. Данните са тревожни в световен аспект. Следва да обърнем внимание на казуса в неговите основи, а точно неналичието връзка и емпатия сред родителите и децата, нездравата фамилна среда и моралните полезности, добави тя.

 

Една от задачите на ОН е предварителна защита на домашното принуждение и предварителна защита на фундаменталните човешки права. В тази връзка OSMTH припознава задачите на ОН и работи старателно в подкрепяне развиването им. Инициативата Жена за Жените има ясно изразена позиция по повод интелектуалната устременост в предварителната защита на насилието. Работата на национално и наднационално равнище сред разнообразни неправителствени организации с поддръжката на държавните институции, би могла да даде действителни резултати е способеното мнение на адв. Попова.

 

Генерално законодателството планува наказания за причинители на актове на принуждение post factum. Липсва действителен прийом и механизъм, който да предотврати самият акт на принуждение. Точно тук идва и работата на интелектуалният миг - подрастващите би трябвало да са готови да разпознават алените знамена на домашното принуждение или обстановка, която предвещава експанзия. Разпознавайки тези сигнали евентуалните жертви следва да знаят по какъв начин да реагират, като законодателя би трябвало да планува избран механизъм на отбрана, добави тя.

 

Взаимодействието сред неправителствените организации, гражданското общество и държавните институции би могло да реализира съответни резултати. Следва да се обърне внимание на световния интернационален аспект и обмяната на позитивни практики сред страните. Радостна съм от резултатите, които бележи самодейността на Жена за дамите на OSMTH. ВП на Румъния организира благотворителен бал през Ноември 2023 година, като средствата бяха дарени за подкрепяне убежищата на жертвите от домашно принуждение. ВП България излезе с Декларация, с която прикани законодателя за незабавна смяна в законодателството. Делегатите от ВП България демонстрират изключителна интензивност и бележат резултати, като се изнасят лекции в учебните заведения, които образоват подрастващите какви са формите на домашно принуждение, полова дискриминация, да разпознават алените знамена при съществуване на заплаха, по какъв начин да се самозащитават и защищават от опиати и зависимости. Провеждат се полемики на кръгли маси по тематиката с предварителната защита от домашно принуждение, юристи и психолози - членове и симпатизанти на организацията дават безвъзмездни съвещания в страната. ВП Сърбия също взе участие ефективно с Декларация за смяна в законодателството и приемането на незабавни ограничения на отбрана. ВП Македония работи с подрастващи в учебните заведения, като се дискутират тематиките за отбрана от домашно принуждение. ВП Аржентина работи старателно с децата на родители, които са лишени от независимост и са жертви на принуждение. По мое мнение тематиката е гореща и настояща в целия свят, като публичният взор е извърнат към този проблем, показа адв. Анна Попова. Всеки един от нас следва да обърне взор първо към себе си и персоналният образец, който дава в обществото. Емпатията и разбирането, взаимоуважението и приемането, съхранението на фамилните полезности и обичта - са опорни точки на здравото общество и аз имам вяра в тях, заключи адв. Анна Попова.

---------------------------------

Адв. Анна Попова е приключила компетентност “Право ” в Нов български университет, продължава образованието си с магистратура “Право на Европейски Съюз и интернационалните връзки ” в СУ “Климент Охридски ”, приключва магистърска степен по Американско национално и Транснационално право в Chicago Kent College of Law, USA. Освен отличната кариера тя е и пратеник в задачата на OSMTH в ОН, Женева. Ръководител е на интернационалната самодейност на OSMTH Жена за дамите, която припознава задачите на ОН в битката против домашното принуждение. На 1-ви Декември бе извършен благотворителен бал на юристите и бяха връчени Националните награди за правораздаване “Темида - цената на истината ”, където тя взе премията в категория Правосъдие зад граници, която и бе връчена от съдията в Съда на Европейски Съюз Марияна Кънчева.
Източник: burgasnovinite.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР