В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните

...
В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните
Коментари Харесай

400 полицаи ще следят за реда в изборния ден в Шуменско

В спокойна конюнктура стартира изборният ден в Шуменска област. Секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7:00 часа. Охраната през нощта е протекла обикновено. Няма регистрирани нарушавания на публичния ред, свързани с изборите. Това оповестиха от полицията за Varna24.bg.

Към момента няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. Припомняме, че за реда, сигурността и спокойствието в региона  и защита на изборните секции са ангажирани близо 400 чиновници на Министерство на вътрешните работи.

 

Полицейската защита на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, рискови за живота и здравето на хората, както и лица в очевидно нетрезво положение и под влияние на упойващи субстанции. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни отвън пространствата за  гласуване. За да не се допусне внасянето на рискови предмети, полицейските чиновници ще ревизират жителите при положение на нужда.

Охраняващите служители на реда нямат право да влизат в секциите и при възможни произшествия ще се намесват единствено по искане на ръководителите на изборните комисии.

 

На разположение в регионалната дирекция в Шумен са  мобилни групи а включени проверяващи служители на реда, чиновници на охранителна полиция и   криминалисти. Подвижните групи ще наблюдават ще наблюдават за спокойствието на жителите и за недопускане на нарушение на публичния ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушавания на Изборния кодекс.

Служителите на звената на дирекция " Български документи за идентичност “ в регионалната дирекция издават и в днешния ден удостоверения  на жители, изгубили, откраднали или развалили персоналните си карти,  с цел да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Работното време е от 8:00 – 19:30 часа. Припомняме, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени и лица, носещи предмети, рискови за живота и здравето на хората. Забранява се използването на телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане метода на гласоподаване.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР