В специализирания наказателен съд тръгна делото срещу бившия кмет на

...
В специализирания наказателен съд тръгна делото срещу бившия кмет на
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу Десислава Иванчева

В профилирания углавен съд потегли делото против някогашния кмет на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и някогашния зам.-кмет Петко Дюлгеров, съобщи кореспондент на Novini.bg. Тримата са подсъдими за рушвет.

В началото бранителят на Иванчева и Петрова изиска отсрочване на правосъдното съвещание, тъй като новият юрист в екипа не се е срещнал с материалите по делото. Съдът даде 10-минутна отмора и реши, че делото ще стартира. Показания дават разнообразни очевидци. Първа бе Галя Димитрова, която е служителка на строителния бизнесмен Александър Ваклин, който подаде сигнала за корупция. Тя изясни по какъв начин се е движила преписката на предприемача във връзка с градежа.

Преди началото на правосъдното съвещание самият Ваклин отхвърли част от изказванията на Десислава Иванчева. Той съобщи, че не познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов и беше безапелационен, че даже не ги е виждал онлайн. Бизнесменът се оплака, че към момента не е получил парите, които е дал за реализирането на акцията. Белязаните банкноти още били в проверяващите.

Колкото до градежа в "Младост ", Ваклин изясни, че документите към момента са по инстанциите. Сттроителният бизнесмен добави, че не бил податлив да дава пари в случаи като този, само че пък и такива оферти не бил имал. Не се тормозя от делото, безапелационен беше Ваклин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР