В спешен порядък ще бъде увеличен от 60 на 90

...
В спешен порядък ще бъде увеличен от 60 на 90
Коментари Харесай

Интегрираният билет за автобус ще важи 90 минути

В незабавен порядък ще бъде повишен от 60 на 90 минути времевият прозорец, в който ще е годен билетът за интегрирания градски превоз във Варна. Това реши комисията по превоз към общинския съвет. Причината са огромните инфраструктурни поправки в целия град, които обуславят солидни закъснения в графика на всички градски линии. Така 60 мин. в час пик се оказват незадоволителни за преход от Владиславово до сп. Почивка, да вземем за пример или до която и да е точка на Аспарухово или Галата и пътуващите би трябвало да си купят втори билет, в случай че не желаят да продължат до местоназначението си пеш.

Вторият проблем е обвързван с валидаторите – варненци не са длъжни да знаят в кои рейсове работят и в кои не. В случаите, в които не им проработи шансът, са принудени от контрольора да си купят книжен билет, макар че имат електронен и той към момента е годен. Като прибавим и изискването, че с цел да си купиш електронен билет, би трябвало да имаш тъкмо 1 лева, тъй като машините още не са настроени да връщат ресто, обстановката става още по-изнервяща за жителите и нагнетяваща негативи за общината.

Писмо с предложение за решение на проблемите потегля още през днешния ден към кабинета на кмета, увери ръководителят на транспортната комисия Добромир Джиков. Той увери, че реакцията ще е светкавична и единствено софтуерното време за пренастройване на автоматите ще е спънка измененията да влязат в действие от през днешния ден.

Въпреки тези ограничения обаче е рискова заблудата, че градският превоз във Варна ще стане постоянен, комфортен и актуален. Причините са сложни, само че главните са две – не стигат нито рейсовете, нито водачите. Според шефа на публичния транспортьор Злати Златев компанията отдавна търси да наеме най-малко 10 съчленени рейса, чакат се предложения, само че досега резултатите не са обнадеждаващи.

Дори обаче да се намерят коли, няма кой да ги кара, споделя Златев. И добавя, че още през днешния ден може да назначи 30 души, стига да има искащи. От постигнатите сделки с частни школи за подготовка на водачи да преквалифицират предпочитано от С в Д категория, досега са подготвени едвам 2-ма водачи на рейсове. Острият дефицит на фрагменти в „ Градски превоз ” отсрочва и за неопределен срок предложенията на съветници от транспортната комисия за наемане на микробуси, които в час пик да извършват къси направления на по-висока цена, само че въпреки всичко по-бързи и комфортни в сравнетие със сегашните.
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР