В социалните мрежи се разпространява компилация от клипове с бесни

...
В социалните мрежи се разпространява компилация от клипове с бесни
Коментари Харесай

Това не е филм: Италиански кметове бесни заради нарушаване на мерките

В обществените мрежи се популяризира компилация от клипове с гневни италиански кметове , които подлагат на критика хората, нарушаващи строгите правила за карантина, написа " Гардиън ".

Като опрощение да излязат от домовете си италианци по-често от нормално излизат да бягат, да играят тенис на маса или да разхождат кучетата си.

Един от кметовете разяснява: " Видях съгражданин приветливо да бяга нагоре-надолу по улицата, съпроводен от куче. Спрях го и му споделих: " Виж, това не е филм. Ти не си Уил Смит в " I Am Legend ". Трябва да се прибереш в жилището си ".

Друг кмет: " Къде по дяволите отивате? ".

Италианското държавно управление забрани пътуването из страната и пуска да се излиза единствено по работа или до хранителния магазин . Супермаркетите, банките, аптеките и пощенските клонове не престават да работят.

Вестник " Кориере каузи сера " писа, че в неделя полицията е спряла 120 души от Милано, които са се пробвали да се качат на трен за Южна Италия.

Италианците би трябвало да потвърждават с документи повода да излизат от домовете си, като единствените аргументи са работа, здравословни аргументи и посещаване на хранителен магазин.

Властите стегнаха контрола из цялата страна. Повече от 40 000 души са санкционирани за нарушение на разпоредбите през първите седмици на блокадата . Армията патрулира по улиците.

В Италия има близо 60 000 случая на ковид, а умрелите са над 5400.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 доказани случаи, а умрелите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират към 340 000 случаи и близо 15 000 умряли в 167 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР