В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда

...
В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда
Коментари Харесай

Баща отвлече детето си

В обществените мрежи се появи клип, на който се вижда по какъв начин трима мъже отвличат дете пред дома му в Елин Пелин. Видеото е качено от майката на детето в профила й. От описанието се схваща, че един от мъжете е бащата.

“От две години и половина върху мен и моите малолетни деца се упражнява домашно принуждение от някогашния ми брачен партньор Борислав и неговото семейство, без реакция от нито една институция. Показвам ви по какъв начин на 30.07.2020г. в 8:30ч. сутринта, до момента в който тръгвахме за рехабилитация с щерка ми, която се възвръща след случай, бяхме нападнати пред дома ни от основния проектант на Община Елин Пелин, „ любящ “ татко и мой някогашен брачен партньор – Борислав Бориславов Кръстев, и Андрей Цолев, които отвлякоха тригодишната ми щерка. Родителските права са предоставени на мен, а от два месеца той държи и не съм виждала и другата ми щерка (4г.). Коментарите оставям на вас! ”, написа майката Катерина Игнатова.

Междувременно в районно управление (на МВР) - Елин Пелин е получен сигнал за зародил скандал на бул. „ Новоселци “, последван от още две известия – първото за отвод на майка да съобщи детето на бащата според правосъдно решение, а второто – от самата майка, че някогашният й брачен партньор отвлича детето им, съобщи Dariknews.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски чиновници. Пред униформените дамата обяснила, че някогашният й брачен партньор е лишил щерка им, блъснал я е, след това предал детето на собствен родственик, който се отправил към поликлиниката. Бащата й ги последвал, само че не съумял да вземе внучката си.

За изясняване на проблема, родителите на дамата били поканени в районното ръководство, а към 8.50 часа бащата се явил в полицията дружно с детето, за което незабавно била известена майката.

Полицейските чиновници оказали и подпомагане на държавен правосъден реализатор, от който е направен протокол, а в наличието на чиновници на Дирекция „ Социално подкрепяне “ детето е предадено на бащата. От родителите и роднината на бащата са снети сведения и формирани предупредителни протоколи по член 65 от ЗМВР.

От районно управление (на МВР) - Елин Пелин прецизират, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали подпомагане по отношение на подадени тъжби от всеки от двамата родители за несъблюдение на правосъдни решения.

По случая е формирана инспекция, докладвана в Районна прокуратура - Елин Пелин.

Междувременно Държавната организация за протекция на детето се самосезира по отношение на видеото, публикувано от майката в обществените мрежи.  ДАЗД навреме реагира по случая и неотложно уведоми отдел „ Закрила на детето “ и началника на Районното полицейско ръководство по местоживеене на детето. Сигнализирана е и Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ с искане клипът да бъде отстранен от обществените мрежи, защото съдържа персонални данни за детето и визира неговите права и ползи.

След случая бащата непринудено се е явил полицията, където дружно с майката са подписали протокол за предаване на детето по избрания им режим за контакти през лятото.

„ Умолявам родителите да бъдат толерантни един към различен в обстановка на разлъка между тях “, моли ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР