В социалните мрежи Призракът на Киев е герой, ас на

...
В социалните мрежи Призракът на Киев е герой, ас на
Коментари Харесай

Асът на украинските ВВС - Призракът на Киев, не е загинал, защото е просто мит, призна Украйна

В обществените мрежи " Призракът на Киев " е воин, ас на украинската военна авиация, водач на изтребител, за който се твърди, че е свалил доста съветски самолети. Разказите за него започнаха единствено няколко дни след началото на войната и се разпространяваха в продължение на над два месеца, включително от публични лица и институции.

Но в събота украинските управляващи признаха, че именитият водач е мит.

" Призракът от Киев е легенда за супергерой, чийто облик е основан от украинци! ", оповестиха във " Facebook " военновъздушните сили на Украйна, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Изявлението пристигна, откакто голям брой медии разгласиха материали, в които неправилно идентифицираха майор Степан Тарабалка като индивида, изравен зад прозвището. Тарабалка е същински водач, който умира на 13 март по време на въздушен пердах и е почетен посмъртно със званието Герой на Украйна, оповестиха предишния месец украинските военновъздушни сили.

Но той не е " Призракът на Киев ", се споделя в настоящето им изказване. " Информацията за гибелта на Призрака на Киев е погрешна. Призракът на Киев е жив, той въплъщава груповия дух на висококвалифицираните водачи ", които сполучливо бранят Киев и региона, допълват украинските Военновъздушни сили.

Легендата се роди единствено ден след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, когато консуматори в обществените мрежи започнаха да популяризират неподкрепени с доказателства изказвания за водач на изтребител, който собственоръчно е свалил няколко съветски самолета.

Миймове, фотоси и даже фрагменти от видеоигра симулатор на полети се разпространиха в обществените мрежи, като се твърдеше, че демонстрират " Призрака на Киев " по време на пердах.

На 25 февруари някогашният украински президент Петро Порошенко пусна в " Туитър " фотография, която Министерството на защитата на Украйна е разгласило преди три години, като изрече погрешното изказване, че на нея се вижда Призракът на Киев, който е поразил шест съветски самолета.

Два дни по-късно формалният акаунт на Украйна в " Туитър " показа видеоклип, включващ същата фотография, дружно с фрагменти на изтребители в пердах, на фона на музика. Текстът на видеото гласеше: " Народът го назовава Призрака на Киев. И с право - този ас на украинските Военновъздушни сили доминира в небето над нашата столица и страна и към този момент се трансформира в призрачен сън за нахлуващите съветски самолети ".

В същия ден Службата за сигурност на Украйна показа същата остаряла фотография в " Телеграм ", само че към този момент с изказванието, че той е свалил 10 окупационни самолета.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР