В социалната стратегия на Варна има редица принципи, които общината

...
В социалната стратегия на Варна има редица принципи, които общината
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: Повечето социални центрове работят над капацитета

В обществената тактика на Варна има редица правила, които общината от 5-6 година е заложила в обществената си стратегия. Това съобщи зам.-председателят на Общинския съвет доктор Янко Станев в пленарната зала повреме на разискването на Стратегията за развиване на обществените услуги в община Варна до 2020 година В момента обществената стратегия на общината включва 54 обществени услуги.

„ Независимо от потенциала на потребителите, които са избрани по договорите за даване на обществените услуги, съвсем всички центрове работят с повече консуматори, над потенциала, сподели още Станев. Давам образец с владиславовския център за социална поддръжка – при потенциал 60 консуматори, предишния ден на коледното празненство участваха 74 деца. Това са 14 души, с които се работи всеки ден, това коства 28 хиляди лева годишно над избрания бюджет ”.

Документът се приема със забавяне, защото се базира на закъснялата регионална тактика, изясни ръководителят на обществената комисия доктор Лидия Маринова.

Стратегията се основава на изчерпателен разбор на потребностите в община Варна, на националната тактика за деинституционализация на деца и възрастни в неравностойно състояние, както и на одобрени европейски практики.

„ Има място да се търсят недостатъци, само че те не са в самите НПО-та, а в нашите инструкции към тях, беше безапелационен доктор Станев. Стратегията е продължение на обществената стратегия и съм уверен, че хората, които употребяват тези услуги, надали биха разбрали причините в нашите диспути. Знам това, защото десетилетия работя в тази сфера като доброволец. Даже не повдигам въпроса, че най-ниските междинни заплати са точно в този бранш. ”
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР