В Солун се срещнаха министрите на външните работи на България,

...
В Солун се срещнаха министрите на външните работи на България,
Коментари Харесай

България, Гърция, Албания и Македония ще имат специални дипломати за връзките помежду си

В Солун се срещнаха министрите на външните работи на България, Гърция, Албания и Македония, които регистрираха по-добри връзки и растеж на стокообмена сред страните на Балканите. Министрите разискаха икономическите си връзки и взеха решение всяка страна да излъчи по един посланик, който да следи за реализацията на контрактуваното посред им.
Българският министър на външните работи Екатерина Захариева разгласи, че са разисквани опциите всяка една от страните да напарви явен екшън-план за всичките решения, които се вземат в този формат на срещи. Също по този начин всяка страна би трябвало да уточни по един университет, може би стопански или обвързван с инфраструктурата, тъй че да бъдат обединени политическите старания с научната експертиза.

Заместник-министър на външните работи на Гърция Георг Катроугалос разяснява, че е била разисквана опцията да се сътвори обединено икономическо пространство в района, което да бъде отворено за вложения.

Министърът на външните работи на Македония Никола Димитров споделя, че избрани срещата са добра опция за основаване на политически условия за близки стопански връзки. По горещата политическа тематика за някогашния македонски министър председател Никола Груевски, който получи леговище в Унгария, с цел да не влезе в пандиза, Никола Димитров декларира, че Македония разчита на правото.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР