В София се очакват към 1000 леки автомобила, които да

...
В София се очакват към 1000 леки автомобила, които да
Коментари Харесай

Президентът на КТ Подкрепа: В областта на пенсиите бяха направени страхотни каши

В София се чакат към 1000 леки автомобила, които да се включат в националния митинг на двата огромни синдиката – КНСБ и " Подкрепа ".
Това заяви пред БНР президентът на КТ " Подкрепа "  Димитър Манолов. 

" Не мога да счете какъв брой % са ни възможностите за триумф, само че в случай че не опитаме, възможностите ни за триумф са изрично 0%. Винаги се стартира с това – няма ги парите. В един миг те се намират.  Парите сигурно ги има , въпросът е по какъв начин се разходват ", разяснява той по едно от главните претенции на синдикатите - за увеличение на приходите.

" Има нужда да бъдат увеличени приходите на хората, тъй като издръжката им на живот се е нараснала. Точка ", безапелационен е синдикалният водач.

Идеята да се работи през идната година с бюджета за миналата е несъстоятелна , счита Манолов. По думите му сега се прави някаква  политическа маневра .

 istock istock
" Сигурен съм, че  имат и различен вид  и могат и него да предложат. "

" Непременно това, което би трябвало да бъде направено, е  да бъде отсрочен, най-малкото, срокът за либерализацията на цените за електрическа енергия  за битовите консуматори. Това значи нашите сметки за ток да се усилят 5 пъти! Нещо, което нито един българин не може да си разреши ", съобщи Димитър Манолов по отношение на другия фокус на националния митинг – обстановката в енергетиката.

По думите му " не трябва да се вкарва либерализирана цена на електрическата енергия по метода, по който се прави на други места ".

Въпросът е  животът на мините в Маришкия басейн да не бъде предварително преустановен , без това да се постанова, акцентира Димитър Манолов.

 istock istock
" Защото  в Плана за възобновяване и резистентност някой е поел безумни задължения , които би трябвало безусловно да бъдат преосмислени. Непременно. "

При сегашните цени на електрическата енергия българската енергетика създава тези пари за половин година, разясни още синдикалистът по проблема със затварянето на въглищни централи против средства по ПВУ.

" Ние умерено можем да се откажем от тези средства и  да си ги произведем сами, без да си затриваме енергетиката . "

" В региона на пенсиите бяха направени страхотни каши  и към този момент никой не знае какво става там ", регистрира още Манолов.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР