В София отвори първият Lumina Park у нас. Той е

...
В София отвори първият Lumina Park у нас. Той е
Коментари Харесай

Феерия от светлини радва малки и големи софиянци

В София отвори първият Lumina Park у нас. Той е част от серия паркове, които " изгряват " за есенно-зимния интервал в 10 европейски града, измежду които Познан (родният град на концепцията), Прага, Будапеща, Вилнюс и други, видя кореспондент на БГНЕС.


Паркът в българската столица предлага над 130 светлинни и 3 арт съоръжения. Те са дело на двама известни полски художници - Марта Мулава и Ярослав Козиара.


Атракцията се разгръща на повърхност от 1,5 километра в Ботаническа градина - Българска академия на науките край столичното Околовръстно шосе. Всеки сезон, екипът основава прекарване с друга тематика, като за първата си година в София тя е „ Вълшебна градина “.


Инсталациите са планувани да са атрактивни за гости от всички възрасти –,,визуално угощение със зашеметяващи LED статуи, осветени шубраци, дървета и завладяваща музика, които се намират към алеите на Ботаническата градина и носят изненада зад всеки ъгъл ".


Lumina Park ще бъде отворен всеки ден, като се изключи понеделник, до 25 февруари. Работното време ще се трансформира съгласно залеза на слънцето – след 18:30 до края на октомври, в най-тъмните месеци – от 17 часа, и ще затваря в 22:00.


Първият Lumina Park отваря в Познан, Полша, през 2020 година, по време на коронавирус пандемията. Тогава опция за жителите на града е да посетят атракция навън. Четири месеца по-късно, когато сезонът свършва, паркът е посетен от над 100 000 индивида, а концепцията за разпространяване стартира да се развива с бързи темпове.

Следват още три парка в Полша през 2021 година, а година по-късно – четири града отвън страната и общо 10 парка, посетени от над 1 милион души.

Паркът работи с одобрени полски актьори, като следва задачата да популяризира изкуството, като го прави налично за всички гости. Концепцията, с изключение на развлекателна, има и упоритостта да преопбразява и да вдъхва нов живот на локациите, които посещава.

Ботаническа градина – Българска академия на науките означи 30-годишен празник с отварянето на парка на 27 октомври. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР