В София от утре, 4 август, се въвеждат нови противоепидемични

...
В София от утре, 4 август, се въвеждат нови противоепидемични
Коментари Харесай

Нови противоепидемични мерки в София от утре

В София от на следващия ден, 4 август, се вкарват нови противоепидемични ограничения в София. Това излиза наяве от нова заповед на РЗИ, която е в действие за 30 дни.

Освен в здравни, лечебни заведения, аптеки, оптики и градския превоз, маските стават наложителни и за комерсиалните обекти, железопътни гари, автогари и на летище " София ". В закрити пространства и на работното място би трябвало да се съблюдава наложителна отдалеченост от метър и половина, постоянна стерилизация и проветряване. При опция и по преценка работодателите и органите по назначение могат да основават опция за работа в отдалечена форма.

В детските заведения и профилираните институции се организира засилен утринен филтър в за недопускане на хора с клинични признаци на КОВИД-19, както и за други остри заразни заболявания. Ограничения има и за свижданията в лечебните заведения.

Министерството на здравеопазването утвърди рекомендациите на Експертния съвет по контрол на имунопрофилактиката по отношение на използването на втора бустерна доза иРНК ваксина при всички искащи лица на и над 18 години, получили първична имунизация с имунизацията на " Янсен ". Втората бустерна доза може да се приложи минимум 4 месеца след първия бустер при лица, ваксинирани с имунизацията на " Янсен ".

Междувременно признатите в болница доближиха 1000 души, а в интензивни отделения са близо 60 заболели.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР