В София никой не премахва принудително климатици. Новата общинска наредба

...
В София никой не премахва принудително климатици. Новата общинска наредба
Коментари Харесай

Главният архитект на София: Няма да премахваме принудително климатици

В София никой не отстранява наложително климатици. Новата общинска разпоредба визира главно 4 улици в центъра на града и сгради-паметници на културата. Наредбата е пилотна за Столична община. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков в утринния блок на БТВ „ Тази заран ". Предвижда се гратисен интервал от 3 години, добави той. Когато се прави преустрояване, притежателите ще се преценяват с избрания стандарт на общината. Той обгръща цялата територия на града. Цветовите палитри, които ще се позволяват, ще са покрай истинския цвят на постройките. Работили сме доста интензивно и с Министерство на културата по този въпрос, безапелационен бе арх. Здравков. Техническо решение за унищожаване на климатиците елементарно може да се откри. Сгради-паметници на културата, от които стърчат кабели и климатици, няма на никое място. Климатици не висят по основните фасади на постройките в огромните европейски градове, акцентира той. По думите му има планувани наказания за неспазване на новата разпоредба.

Мястото на националния стадион считам според мен, че би трябвало да бъде преместено, тъй като този стадион е планиран и построен във време, когато в София са се употребили доста по-малко коли на човек от популацията. Говорили сме със спортния министър Кралев за места за нов народен стадион. Ние чакаме да постъпят съответни оферти по какъв начин да бъде открито мястото и по какъв начин да бъде направена достъпността до съществуващи игрища, тъй като условията на УЕФА сега са големи във връзка с достъпа, разяснява още арх. Здравков.

Главният проектант на София разяснява и тематиката със градежа на небостъргача „ Златен век ". Според него разрешението за градежа на небостъргача е изтекло през 2018 година, само че не той, а ДНСК взема решение дали да спре строителството. Арх. Здравков не е уверен, че в случай че не беше излязъл наяе абсурдът „ Апартаментгейт ", някой въобще би се занимал да стопира градежа на „ Златен век ". Въпреки че е имал информация за изтеклото позволение и преди скандалните разкрития, Здравков съобщи, че по закон не е задължен да сезира строителния надзор и по тази причина не го е направил.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР