В случая става въпрос за чисто гангстерско убийство, което се

...
В случая става въпрос за чисто гангстерско убийство, което се
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева за Петров: Чисто гангстерско убийство за политически дивиденти

В случая става въпрос за чисто гангстерско ликвидиране, което се употребява за политически дивиденти. Това съобщи политологът Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR по случая с убийството на предприемача Алексей Петров  Алексей Петров Алексей Петров е изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност, доцент по корпоративна.

" За нас, специалистите, е доста по-важно да си дадем отговор за какво за политиката е значимо такова гангстерско ликвидиране на човек, който е тясно обвързван със службите, основан в Държавна сигурност. Алексей Петров  Алексей Петров Алексей Петров е изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност, доцент по корпоративна и него сходните лица в никакъв случай не са се свързвали с почитание към разпоредбите на демокрацията, по този начин както демокрацията го изисква ", сподели Андреева и добави, че лица като Петров са били употребявани от политици за водене на компроматна война и шантаж.

Според политолога с убийството има опити да се прокарва публично напрежение и то е обвързвано с изказванията, че Алексей Петров  Алексей Петров Алексей Петров е изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност, доцент по корпоративна е идеолог на това държавно управление. По думите ѝ държавното управление в тази настройка е било предстоящо най-малко от два-три избора преди този момент, защото е обвързвано с обединяване към проевропейските настроения.

" Обратното стартира да тревожи обществото, тъй като наподобява, че властта на суверена не произтича от това, че има болшинство в Народното събрание, а от тезата, че някой в манастир край София е нагласил нещата.

Това скандализира и стартира да тревожи обществото. Политическите тълкования са изключително рискови, изключително когато се цели вадене на кратковременен дял ", проучва Андреева.

По думите ѝ Алексей Петров  Алексей Петров Алексей Петров е изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност, доцент по корпоративна не е бил прочут като " посланик ", тъй че да бъде посредник за сформиране на държавно управление. " Той имаше силови способи в политиката, той не е архитектът на това държавно управление, което е антикризисно по своя темперамент ", изясни тя.

Андреева предвижда, че на дневен ред след убийството на Алексей Петров  Алексей Петров Алексей Петров е изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност, доцент по корпоративна излиза борбата статукво-антистатукво и тематиката за Държавна сигурност (ДС) е на дневен ред с кандидатурата на.

По думите ѝ съветското въздействие у нас е потвърдено. " Русия ни разгласи за вражеска страна, води една нападателна политика и война към Европа. Тя се пробва с хибридни войни да пробива в България. Съвсем евентуално е Русия и този път много по-грубо да интервенира против някои политици ", уточни тя.

" България и политиците са в две крайности, радикализирани са. В подобен момент убийството на основна фигура беше ориентирано към политическия опонент - от едната страна споделиха, че той е проектант на държавното управление, че стартира гангстерска война, че държавното управление не си е свършило работата, а от другата страна започнаха, че Русия желае да ни дестабилизира ", съобщи политологът Светлин Тачев.

Според него казусът не е в това какво мислят " двете агитки ", а какво мислят българските жители.

" Има терзание от това, тъй като в последния месец и малко повече в България стартира да се натрупва едно напрежение – казусът с Дебора, митингите, няколко доста жестоки убийствата, всичко това основава чувството, че държавата губи надзор ", сподели политологът и добави, че ролята на страната е да успокои обществото.

По думите му подобни фигури като Алексей Петров  Алексей Петров Алексей Петров е изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност, доцент по корпоративна могат да бъдат употребявани за спекулации, най-малкото поради информацията, с която е разполагал. Тачев добави, че в последните над 30 години у нас по този начин се изяснява целия преход – едно държавно управление е формирано със подмолни сделки. Според него, с цел да няма такива спекулации, партиите би трябвало да бъдат почтени пред гласоподавателите си.

" Когато ГЕРБ- и ПП-ДБ желаят да ръководят, през цялото време трябваше да кажат, че са коалиция, другояче стартират да се пораждат такива подозрения, когато не се приказва почтено ", сподели още той.

Политологът счита, че в допълнение напрежение се натрупа и от това, че правосъдната система дълги години не е работила и това е създавало чувството за чадър.

" Нужно е малко примирение и по-трезва мисъл, с цел да може обществото да се успокои ", съобщи той.

Според него предизборната акция за локалните избори ще бъде доста тежка, тъй като в реалност вади на дневен ред борбата " Държавна сигурност – анти-ДС ".

" В случая сме в обстановка, в която тематиката за Държавна сигурност излиза на дневен ред – 34 години по-късно още веднъж си приказваме за Държавна сигурност, самите демократични обединения попаднаха в един капан, в който има борба сред комунисти и антикомунисти в демократичната общественост.

Парадоксално се развива борбата сред комунисти и антикомунисти, тя се прокарва и на национално равнище. Но в нея липсват комунистите ", разяснява Тачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР