В случая не говорим за власт в ДПС, става въпрос

...
В случая не говорим за власт в ДПС, става въпрос
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: С Делян Пеевски ще работим в диалогична среда, целите ни са общи

В случая не приказваме за власт в Движение за права и свободи, става въпрос за управление в партията. Има кардинално разделяне кой какво ще работи, само че няма строго закрепени граници. Ще работим в разговор и в екип, съобщи Чакъров. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз новоизбраният съпредседател на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров в отговор на въпрос по какъв начин ще си подели властта с другия съпредседател на партията Делян Пеевски.


Направленията на всеки един от нас бяха посочени още в обръщението на почетния ни ръководител доктор Доган на 3 януари. Аз ще давам отговор за връзката с обичайните региони, както и за връзката с европейските либерали, както и за добросъедските връзки с Република Турция. Убеден съм, че в диалогично отношение ще реализираме и предоставеното на господин Пеевски уголемение и в нетрадиционните, както и връщане на гласоподаватели в обичайните региони на Движение за права и свободи, уточни съпредседателят на партията.

Не става въпрос да спорим, единият да надвива над другия. Ще работим в диалогична среда, задачите ни са общи, добави той.

С оглед на комплицираната геополитическа среда може би имаше потребност от такова съпредседателство. Такива съпредседателства има и в други партии в Европа и те са сполучливи, означи Джевдет Чакъров.

По думите му не може да се чака неуспех на Движение за права и свободи на европейските избори. Движение за права и свободи ще има доста добър резултат, подобаващ на упоритостите и задачите ни. В структурите ни настройките са доста положителни, съобщи Чакъров, като заяви, че ще стартира обиколка на регионалните структури на партията.

Европейските избори са значими освен за нашата партия, само че и за страната ни, с цел да може в Европа да се осъществя националната ни политика. В Европа има доста неща, които да се реформират, добави той.

Чакъров е оптимист, че на евроизборите Движение за права и свободи ще реализира по-добър от настоящия си резултат – трима евродепутати: Спокойно можем да имаме четирима евродепутати, а при положително стичане на събитията – и на петима.

Попитан дали в случай че Движение за права и свободи реализира подобен добър резултат, може да претендира за присъединяване във властта, Джевдет Чакъров сподели: " Движение за права и свободи и в този момент може да претендира за присъединяване във властта. В момента сме трета политическа мощ. Но ние поддържаме главно политиките за НАТО, за Европейския съюз и за войната в Украйна. Имаме готови фрагменти, само че значимото е страната да се развива. Движение за права и свободи като парламентарна партия ще работи дневният ред на хората да стане дневен ред и на партиите в Народното събрание ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР