В случай на студена зима през 2022-2023 г., недостигът на

...
В случай на студена зима през 2022-2023 г., недостигът на
Коментари Харесай

1,1 млн. домакинства могат да останат без ток в Япония

В случай на студена зима през 2022-2023 година, дефицитът на електрическа енергия в Япония може да доближи еквивалента на 1,1 семейства, заяви вестник „ Никкей ”.Според изданието, управлението на Министерството на стопанската система, индустрията и търговията счита, че е допустимо да настъпи „ рецесия ”, съизмерима с тази след земетресението през 2011 година

„ За обезпечаване на устойчиво електроснабдяване в зоната на столицата, която включва Токио и прилежащите префектури, обслужвани от енергийната компания ТЕРСО, е нужен запас от 3%, а при положение на студена зима се планува марж от - 0,6%.

Правителството на Япония е обезпокоено, че идната зима може да бъде най-тежката за страната – след повредата в АЕЦ „ Фукушима ” през 2012 година, с оглед обезпечаването на столичния район с електрическа енергия. В тази връзка през седмицата държавното управление ще се събере за първи път през последните 5 година на особено съвещание, отдадено на обезпечаването на електрическа енергия. Информацията бе доказана през днешния ден от генералния секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно.

Проблеми с електричеството в столичния регион се чакат още това лято, а през зимата те ще обиден разнообразни райони на страната. Този отоплителен сезон може да се окаже най-трудният за страната от 2012 година насам. Правителството може да изиска от енергийните компании да рестартират старите топлоелектрически централи, които бяха спрени заради приключване на експлоатационния им период, както и да рестартират оптимално атомните електроцентрали. Освен това енергийните сдружения ще бъдат задължени да предизвестяват популацията и предприятията за зараждащи усложнения в доставките на електрическа енергия.

Като аргументи се показват повишаващите се цени на втечнения природен газ и възходящите опасения за стабилността на доставките на електрическа енергия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР