В случай на потенциална опасност, служителите в сградата проверяват за

...
В случай на потенциална опасност, служителите в сградата проверяват за
Коментари Харесай

Каква е процедурата за действие на МВР в случай на бомбена заплаха?

В случай на евентуална заплаха, чиновниците в постройката ревизират за изоставени съмнителни предмети, пакети, багажи и/или други вероятни съставни елементи на взривно устройство. През това време не се реализира евакуация на постройката, все пак в протокола се споделя, че всяка опасност се приема за същинска. Това е част от процедурата за деяние на Министерство на вътрешните работи при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане. Тя съдържа 25 точки.

При опасност за бомба незабавно се уведомяват органите на реда посредством позвъняване на незабавния телефон 112. В инструкциите на вътрешното министерство се показва, че при опасност работещите в постройката би трябвало създадат бърз оглед на пространствата и площите, в които се намират, за съществуване на пакети, предмети или багаж със подозрение за взривно устройство. Останалите чиновници не престават работата си без да се прекъсва работния или образователния развой.
При определяне на съмнителни предмети неотложно се извеждат намиращите се наоколо до тях хора, като се обезпечава безвреден периметър към предмета до идване на органите на реда, галсят още напътствията.

При евакуация учениците, студентите, чиновниците и посетителите би трябвало да вземат персоналния си багаж, само че да оставят вратите и прозорците на пространствата отворени. Пристигналите на място служители на реда дават разпоредби и инструкции какво следва да се направи. В случай, че ръководителят на обекта откаже осъществяването на инспекция за съществуване на взривно устройство и/или откаже извеждането на хората от обекта, на същия се сформира акт за несъблюдение на полицейско предписание.
В текста категорично е посочено, че портоколът не се ползва след оценка на способените държавни органи. Цялата процедурата за деяние и държание при бомбена опасност е оповестена на страницата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР