В случай, че Народното събрание вземе решение България да предостави

...
В случай, че Народното събрание вземе решение България да предостави
Коментари Харесай

Каква помощ можем да дадем на Киев? Говорят управляващите

В случай, че Народното събрание вземе решение България да даде оръжейна помощ на Украйна, тя би била в стеснен размер, заяви пред Българска национална телевизия депутатът от „ Продължаваме промяната “ Ивайло Шотев.

Предстои Народното събрание да прегледа две импортирани проекторешения за даване на оръжейна помощ на Украйна - от ГЕРБ и " Демократична България ".

" Сега сме дали опция на изпълнителната власт да дава за филантропична поддръжка, даже да предоставим военна помощ, тя би била алегорична, защото самите ние не сме задоволително добре оборудвани, с цел да си разрешаваме да предоставяме на други страни. Каквото и да дадем на Украйна, то би било алегорично ", сподели Шотев.

Ако бъде взето решение за даване на военна помощ, тя би била за сметка на НАТО, в границите на българското присъединяване в Алианса, стана ясно още от думите на Ивайло Шотев.

По мотив идния избор на шеф на Българска народна банка Шотев акцентира, че " Продължаваме промяната " остава твърдо зад кандидатурата на Андрей Гюров. Дали от най-голямата парламентарно показана партия у нас ще получат поддръжката си на съдружните сътрудници от Българска социалистическа партия и " Демократична България " следва да стане ясно, добави той.

" Познавам персонално Андрей Гюров, имал съм опция да работя с него и мога да ви уверя, че за нас той е индивида с нужния интернационален опит - тъй като влизането в еврозоната е главното предизвикателство пред Българска народна банка в идния интервал. " - сподели Шотев.

Той е безапелационен, че обединението е постоянна. Уволненията на двама заместник-министри на земеделието и на опазването на здравето от квотата на Българска социалистическа партия през последните седмици Шотев разяснява с това, че има подписано съдружно съглашение и в случай че на хората, на които е предоставено да извършват съглашението, не се оправят, нямат място в ръководството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР