В Сливен бе обособена сграда за асистентска подкрепа и лична

...
В Сливен бе обособена сграда за асистентска подкрепа и лична
Коментари Харесай

В Сливен бе обособена сграда за асистентска подкрепа и лична помощ

В Сливен бе обособена постройка за асистентска поддръжка и персонална помощ, оповестиха от пресцентъра на общината, с чиито средства е ремонтирана и обзаведена постройката.

Тя е общинска благосъстоятелност, среща се до Военно-окръжна прокуратура-Сливен, оборудвана и налична за лица с увреждания. Екипът от експерти включва обществени служащи, механически сътрудници, специалист " Човешки запаси ". Там се обезпечава даването на персонална помощ на лица с право на непозната помощ; деца с право на непозната помощ с избрани 50 и над 50 на 100 тип и степен на увреждане или степен на трайно понижена работоспособност; деца без право на непозната помощ с избрани 90 и над 90 на 100 тип и степен на увреждане или степен на трайно понижена продуктивност.

В обособената постройка се управлява новата услуга " асистентска поддръжка ", която обгръща 278 консуматори от градовете Сливен, Кермен и дребните обитаеми места, които употребяват обществени услуги в дома си съгласно своите потребности. Асистентска поддръжка се дава на лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена продуктивност. Групата на потребителите на услугата включва също деца и пълнолетни лица с трайни увреждания и с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка или помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон.

Към момента в Сливен се построяват четири обществени структури за нуждаещи се. Две от тях ще обгръщат хора с психологични разстройства и с умствена назадничавост. Те се намират в региона на Дом за остарели хора в Сливен, като се планува в тях да бъдат настанявани консуматори от Дома за хора с умствена назадничавост в населено място " Качулка ". В другите два обществени центъра се планува краткотрайно настаняване на бездомни лица и Кризисен център за жертви на домашно принуждение. Те ще се намират в региона на централната поща в Сливен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР