В следващите редове ще споделим с вас няколко съвета за

...
В следващите редове ще споделим с вас няколко съвета за
Коментари Харесай

Съвети за премахване на упорити петна

В идващите редове ще споделим с вас няколко съвета за сполучливо унищожаване на петна от вино и други упорити вещества.

Премахване на петна от трева

Нанесете непосредствено перилен препарат върху петното, а по-късно разтъркайте тъканта. Без да отмивате перилния препарат, изперете дрехата с други облекла, както го вършиме нормално. Можете да употребявате разводнен бял оцет за петното от трева. Преди обаче да преминете към тази стъпка, то проверете устойчивостта на зацапването. Нанесете парещ оцет върху петното с памучен тампон. Оставете го да престои до 3 минути и измежду това избършете с памучна забрадка. Ако дрехата е цветна и мястото не избледнява от оцета, то можете да продължите третирането. Друг вид е да вземете чист парцал и да го напоите с водка, а по-късно да разтриете озелененото място.

Премахване на петна от алено вино

Покрийте петното с шепа сол, която би трябвало да стартира да всмуква течността. Ще познаете дали това се случва, когато солта стартира да става розова. Накиснете дрехата с ензимен препарат в студена вода и я оставете по този начин за през нощта. Ако нямате опция да се приберете незабавно у дома, с цел да изчистите петното, то третирайте сектора с препарат за премахване на петна. Последната ви опция е с прясно мляко. Разстелете изцапаното място в подобаващ съд и по-късно полейте с прясно мляко. Изчакайте за към половин-един час и по-късно изплакнете.

Петна от кръв

Накиснете облеклата в студена вода и започнете леко да търкате. Сменете водата, когато видите, че става розова. Изплакнете и още веднъж накиснете, само че този път с препарат за петна. Оставете го за известно време и по-късно изперете по нормалния метод.

Премахване на дъвка

Направете процедурата с горещия оцет, която описахме нагоре. Ако не се визира цвета на дрехата, то накиснете я цялата за 2-3 минути. След това премахнете дъвката и в случай че има останки – повторете същата процедура. Накрая изперете по нормалния метод.

Петна от кафе

Изплакнете със студена вода и нанесете препарат за пране. Оставете да престои и разтъркайте с мека четка за зъби. Оставете го да престои за известно време. След това, без да го изплаквате, изперете по нормалния цикъл.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР