В следващите редове ще научите отговора на вечния въпрос -

...
В следващите редове ще научите отговора на вечния въпрос -
Коментари Харесай

Отговорът на вечния въпрос: Мога ли и как да отслабна без да тренирам?

В идващите редове ще научите отговора на безконечния въпрос - допустимо ли е и по какъв начин да отслабнете, като намалите броя на калориите, само че без извършения? Прочетете и ще разберете метода, който ще ви помогне да получите фигурата на фантазиите си, твърди Холи Блуменберг.

" Клиентите на моя фитнес център понякога ми задават следните въпроси: „ Наистина ли би трябвало да върша всички тези извършения, с цел да отслабна? “ Или: " Аз работя крепко, за какво тежестта ми не спада? " Има и такива, които незабавно откакто дойдат във фитнеса, се пробват да схванат по какъв начин да отслабнат бързо без диети и тренировки. Накратко, отговорите ще бъдат: „ Само с цел да отслабнете, въобще не е нужно да спортувате “ и „ Правите всички тези извършения и не отслабвате единствено тъй като продължавате да консумирате прекалено много калории.

В последна сметка всичко се свежда до признатите и изразходваните калории. За здравословно намаляване подчертаваме - за здравословно, би трябвало да намалите калориите и да спортувате. Въпреки това, някои от моите клиенти считат, че единствено упражненията ще са задоволителни. Те имат вяра, че няколко часа интензивно натоварване и повдигане на тежести ще реши всичките им проблеми. Те имат вяра, че тежестта ще спадне от единствено себе си.

 жена

Разбира се, това не е правилно! Всъщност, в случай че упражнявате три пъти седмично, изгаряйки към хиляда калории всякога, тогава това ще бъде задоволително единствено за понижаване на тежестта с по-малко от половин кг на месец. Лесно можете да " компенсирате " тези загуби, като хапнете в допълнение денем или си позволите да нарушите диетата един път. Трябва да разберете, че упражненията ви оказват помощ да станете по-здрави и дисциплинирани, само че не способстват безусловно за загубата на тегло. Ако в началото се интересувате единствено от едно нещо - допустимо ли е да отслабнете без тренировки, не е изненадващо, че можете елементарно да се наситите на фитнеса, тъй като работите интензивно, само че резултатите не се виждат.

И да - можете да отслабнете и без спорт

Истината е, че можете да отслабнете и без да спортувате. Ако би трябвало да се отървете от доста количество килограми, тогава единственият метод да извършите това е да намалите приема на калории. Намалявайки приема на калории с 500 дневно от нормалното количество, ще губите към 0,5 кг тегло на седмица. Знайте обаче, че намалявайки тежестта си по този метод, вие се отървавате освен от мазнини, само че и от мускули. Освен това доста скоро ще достигнете рационалния дневен банкет на калории на здравите хора от 1200-1500 калории и повече няма да можете да отслабвате по този метод.

Има най-малко още два аспекта, които би трябвало да вземете поради при бързо намаляване без тренировки. Първо - на местата, където мазнините се стопяват, кожата ви сигурно ще увисне и въобще няма да наподобява привлекателна. И второ - дружно с мазнините сигурно ще загубите и мускули, а те са нужни за създаване и поддържане на красива и здрава фигура.

Следователно, когато отслабвате, би трябвало да се опитате да ги поддържате или даже да ги изградите, а без подготовка това е невероятно. След това ще приказвам за моята формула за намаляване. Сега съм на 59 и през 2012 отворих личен фитнес клуб. Един ден, преди доста години, CrossFit промени живота ми. Сега моите клиенти са на възраст 17-67 години и знам сигурно, че в никакъв случай не е късно да започнете да спортувате. Това ще ви помогне да започнете сполучлива кариера или да поддържате форма и да удължите здравословния си живот. Моята формула демонстрира, с елементарни думи, по какъв начин намаляването на приема на калории и упражненията ще ви оказват помощ да отслабнете.

 жена, фитнес

Моята формула за намаляване

Ако една жена с тегло към 80 кг (което е доста, в случай че желаете да изглеждате като нимфа) употребява 2375 калории дневно, с цел да поддържа тежестта си, тогава като понижи дневния си банкет на калории със 776 калории, тя ще получи седмично понижение от 5435 калории. Ако заради подготовка тя усили дневните си енергийни разноски единствено с 300 калории, тогава тя ще изгаря към 2100 калории на седмица. Събираме тези две числа и получаваме към един кг загуба на тегло на седмица.

Разбира се, тази стойност е междинна и може да варира. Честно казано, за този образец оптималната загуба на тегло на месец не би трябвало да надвишава два кг. Ако сте релативно здрави и нямате проблеми с метаболизма, тогава сходна формула несъмнено ще даде своя резултат. Но като отслабнете единствено посредством диета, ще загубите мускулна маса. В последна сметка несъмнено ще станете по-малко мощни и телесният ви състав ще се промени. Дори тежестта ви да спадне доста, показателят на телесна маса и процентът на телесните мазнини може да не се трансформират толкоз, колкото бихте желали.

Контролирайте % на телесните си мазнини след загуба на тегло

Огромен минус на отслабването без извършения е фактът, че когато се върнете към нормалната си диета, тежестта се връща. Едва ли ще съумеете обаче да върнете мускулната маса толкоз бързо, тъй че множеството от новонатрупаните килограми ще отидат в мазнини, т.е. процентът на мазнините в тялото ще стане даже по-висок, в сравнение с преди началото на диетата.

Още ли се чудите дали е допустимо да отслабнете без извършения?

Ако вършиме това постоянно, рискувате да развиете по този начин наречения „ йо-йо синдром “, с който доста от нас са осведомени. Всеки път, когато отслабнете без извършения и по-късно още веднъж напълнеете, вие влошавате състава на тялото си. За страдание ставате по-дебели и мускулите ви стават по-малки. Мускулите изгарят калории, само че мазнините не, тъй че явно колкото по-високо е съотношението сред мускулна маса и мазнини, толкоз по-висока е скоростта на метаболизма и качеството на вашата фигура.

Ако се придържате към този принцип на намаляване за дълго време, ще нарушите салдото на показателя на телесна маса и процесът на намаляване ще става все по-труден за вас заради неправилното съответствие на мазнини към мускули. Въпреки обстоятелството, че тежестта ще намалее, процентът на мазнините в тялото единствено ще се усили. В резултат на това тежестта може да е обикновено, само че фигурата ще наподобява нездравословна и отпусната.

Така че - да отслабнете ли без извършения?

В последна сметка единствено ще навредите на себе си. Ако продължавате да се притеснявате за какво, като вършиме всички тези извършения не можете да постигнете мечтаното тегло, отговорът е доста елементарен, приемете го като аксиома: тренировките не могат да компенсират неналичието на вярна диета! За да бъдете един ден удовлетворени от фигурата и тежестта си, би трябвало да комбинирате извършения и диета. Поотделно те няма да ви дадат никакъв резултат, най-малко не в дълготраен проект.

Моля, яжте здравословно, не просто намалявайте дневните си калории. Яжте качествено месо, зеленчуци и плодове. Не се вкопчвайте в питателните пакети за надзор на диетата, заместители на храненето или други хитри трикове. "

Опитайте се да не ядете мощно модифицирани храни и изцяло се откажете от бързото хранене. Само рационалният метод ще ви помогне да отслабнете.

Автор: Холи Блуменберг

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР