В следващите редове лайф коучът Александра Саздова ще ни разкрие

...
В следващите редове лайф коучът Александра Саздова ще ни разкрие
Коментари Харесай

Александра Саздова за хипнозата, доверието и успешните жени

В идващите редове лайф коучът Александра Саздова ще ни разкрие повече за тази нова специалност, за хипнозата, доверието и успещните дами.

Нека стартираме с това с какво се занимава един лайф коуч?

Треньорът е експертът, който подкрепя своя клиент да усъвършенства качеството си на живот, като реализира мечтаните цели. Всеки човек се намира в обещано положение, което желае да промени, ние като треньори му оказваме помощ да открие ресурсите с които разполага, да ги впрегне в работа и да стигне до мечтаното положение в своя живот. Да образува постижими, здравословни и крайни цели и да ги доближи, с цел да усети удовлетвореността от добре свършената работа, когато един път се научи по какъв начин да употребява ресурсите си, и да има вярно целеполагане в следствие, може да се оправя с всичко мечтано!

В момента учиш логика на психиката. Какви прилики и какви разлики откриваш сред двете?

Психологията и лайф коучинга се занимават с личността на човек, желаят положителното показване на клиента, и в двете специалности, експертът поддържа своя клиент, би трябвало да завоюва доверието му с цел да се сътвори сполучлив съюз за взаимна работа. Психологията търси аргументите за положението на човек, проучва и стартира работа съгласно школата, която е избрал, коучинга гледа напред и търси опциите. Но защото има клиенти, които не желаят да се връщат обратно и да търсят аргументи за неуспехите си, те желаят да намерят опциите, тогава коучингът е по-подходящ за тях, при други е нужно да се работи за осъзнаване на моментното положение. Всеки клиент има разнообразни потребности и с цел да може да се отговори на тях е добре да се владеят и двете специалности, когато се работи със личността на даден човек.
 2383989
Лесно ли е да си сполучлива жена у нас?

Успеха за всяка жена има друго значение. Ако една жена се счита за сполучлива жена, когато се оправя добре в семейството и фамилните връзки, само че не и в специалност, значи тя е сполучлива. Въпрос на цели. Ако дамата желае да бъде сполучлива в която и да е сфера от живота може да го реализира с воля, баланс и целенасоченост.

Мъжете опасяват ли се от сполучливите дами?

Ако и той е сполучлив, не би трябвало да се опасява, а в противен случай. Ще знае, че до него седи целенасочен сътрудник. Жена, която знае какво желае да реализира в живота си и се стреми към триумф. Когато мъжа е убеден в себе си, не го тормозят мощните качества на дамата. В една връзка с двама сполучливи сътрудници има продан на положителна сила, сплотяваща и даже са по-амбициозни. Когато един мъж не се усеща сполучлив, изцяло допустимо е да се опасява от сполучливата жена, защото тогава ще настъпи дисбаланс в връзките, в случай че въобще може да се стигне до такива.

За какво мечтаеше като дребна и съумя ли да сбъднеш тази фантазия?

Мечтаех за всичко, което имам в този момент! Мечтите са концепция, само че когато стане цел, е нужно да я изпълним. А когато имаме вяра в нашите качества и в триумфа ни, даже Вселената ни оказва помощ да ги реализираме.
 2383991
Разкажи ни повече за хипнотерапията?

Хипнозата е естествено положение на съзнанието и тялото. Всеки ден милиони хора биват хипнотизирани пред тв приемника или четейки вестник. Ние разрешаваме да бъдем ръководени извън, вместо да бъдем фокусирани във вътрешността. Хипнотерапията разрешава вътрешен фокус, над нашите страсти, нашето положение. Хипнотерапията се реализира посредством релаксация, централизация и внушения, за смяна на мечтаното положение.

Отворен ли е българинът към такива практики?

Все повече интелигентни хора се интересуват и желаят да потърсят други възможности за техните вътрешни положения и решение на проблемите си, преди да лекуват признаците с хапчета. Хипнотерапията търси повода и я лекува, преобразува нежеланите положения.

Всеки ли може да изпадне под внушаемост?

Всеки, който желае може да бъде замаян, като се изключи дребни деца и умствено недоразвити, тъй като те не могат да схванат работата на хипнотизатора и да се съсредоточат върху гласа му. Аз имам вяра, че на всеки може да се помогне посредством внушаемост, само че има фактори, които способстват това да се случи, като контакта сред терапевта и обекта, както и ситуацията способстват или смущават възприемчивостта към хипнозата.

За какви проблеми може да се употребява този способ?

Хипнозата е най-хубавият метод за разпределяне на тялото и да предпазим себе си от мощни и разрушителни страсти. Тя може да повлияе на всеки аспект в живота. Да усъвършенства връзката, да отстрани напрежението и напрежението, лекува зависимости, депресии, полови нарушавания, мании, патологии и други

А с какви проблеми най-често идват при теб?

С всевъзможни, не мога да дам тъкмо определение, тъй като са доста разнородни. Главно стрес, проблеми в връзките, както в партньорските, по този начин и в обществения живот.

В основата на хипнозата стои ли доверието? Как го печелиш от твоите клиенти?

Във всеки тип терапия в основата е доверието. Клиента би трябвало да се усеща преди всичко свестен и в сигурни ръце, при човек който показва познания за това, което прави и методите и методите на терапия.
 2383990
Като треньор по личностно развиване по какъв начин успяваш да окажеш помощ на хората да повярват в себе си?

Като им покажа ресурсите с които разполагат и че е изцяло допустимо да реализират всичко мечтано, стига да бъдат упорити, непрекъснати, да подредят дребни стъпки към крайната цел. Това е развой на работа, само че си заслужава труда.

Работиш и с деца, а предходната година започваш благотворителна самодейност в помощ на подрастващото потомство. Разкажи ни повече за нея.

За мен те не са деца. Те са младежи, които имат потребност някой да ги подбутне, само че не в посока, а да им покаже по какъв начин да взимат решения и да не се опасяват. Да не се лимитират в дадени рамки. Искаше ми се да оказа помощ на повече млади, новозавършили за да схванат те самите от какво имат потребност сега. Когато приключат ученическите години, те би трябвало да вземат решения и в случай че не са се научили досега, ще би трябвало да го научат по сложния метод с опит, а опита се натрупа като практикуваш. И защото малко от тях ще решат да потърсят професионален съвет, взех решение да им го подаря като завършек на безгрижния живот и началото на нещо доста по-сериозно.

Как да помогнем на децата да открият себе си и да работят това, за което мечтаят?

Много е значимо да бъдат подкрепяни и да се усещат разбрани. Ние живеем един живот, те живеят напълно различен. Всичко се развива скорострелно, в случай че до през вчерашния ден сме мислели, че знаем доста за техниките, днешните деца ни бият по познания многократно. Трябва да ги изслушваме, да чуем фантазиите им, да ги питаме какви цели имат в живота си. Много добър вид за връзка с тях е фамилната среща. Веднъж седмично да се прави анализ на седмицата, какво научихме, с какво подпомогнахме тялото си, душата, мозъка си. Да научават за нашите седмици и ние за техните. Когато има естествена и топла връзка, се основава и доверието сред родител и дете. Да ги учим да взимат решения от дребни и да носят следствията, несъмнено съгласно възрастта и здравословните избори.

При какви обстановки човек може да се обърне към теб?

Работя с хора, които желаят да реализират задачите си, само че не знаят пътя. При тревога, стрес, натрапчиви мисли, крах в връзката с близките, предпочитание за смяна на разбиранията, личностно разви
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР