В следващите години занапред България ще продължи да разчита на

...
В следващите години занапред България ще продължи да разчита на
Коментари Харесай

Петкова: България има ресурс да произвежда енергия от въглища за 60 г. напред

" В идващите години отсега нататък България ще продължи да разчита на централите, които създават електрическа сила от въглища ". Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова при откриването на осмата районна конференция " Дневният ред на енергийното развиване на района - цели, технологии, пазари ".

Петкова посочи, че потреблението на централите, които създават сила от въглища, е гаранция за енергийна сигурност и диверсификация. Според нея имаме подобен запас за идващите 60 години.

По думите ѝ тематиката за доставката на природния газ също е значим приоритет на държавното управление, обвързван с диверсификацията на източниците и маршуритите за доставка на природен газ. Петкова уточни, че като разполагаме единствено с един източник за доставка, мъчно може да приказваме за развиване на пазара на природния газ.

Енергийният министър се надява да имаме и различен, друг снабдител на природен газ. В рамките на идната седмица ще бъде даден стартът на строителството на интерконектора Гърция-България. С реализацията на проета 1/3 от потреблението на природен газ ще бъде от различен, друг източник за доставка, изрази убеденост тя.

" Това ще бъде действителна диверсификация и доставка на природен газ ", означи Петкова.

По думите ѝ тематиката за енергетиката е извънредно значима, тъй като всички знаем какъв брой е значим енергийният бранш за стопанската система и за жителите. От развиването на енергийния бранш зависи доколко ще бъде конкурентноспособна стопанската система ни, стопанската система на Европейския съюз и доколко ще успеем да се преборим с климатичните промени, с цел да подсигуряваме живота и здравето на хората, разясни енергийният министър.

Тя подчертава, че България като член на Европейския съюз съблюдава главните цели и цели на съюза - работещ енергиен апазар, гарантиране на енергийната сигурност и поощряване на ограниченията за развиването на енергийната успеваемост.

Енергийняит министър изрази убеденост, че с сполучливото привършване на договарянията за директивата за енергийната успеваемост, с регламента, обвързван с активността на регулаторите и с регламента за ръководство на пазара в идващите години ще дадат визията и развиването на енергетиката. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР