В следващите две седмици предстоят важни мачове за младежкия и

...
В следващите две седмици предстоят важни мачове за младежкия и
Коментари Харесай

Младежите играят с Франция, юношите дебютират в Москва

В идващите две седмици предстоят значими мачове за младежкия и един от юношеските национални тимове на България.

На 7 септември на „ Трейс Арена ” в Стара Загора България (U21) посреща звездите на Франция (U21) в решителна подготовка за Евро 2019. Възпитаниците на Антони Здравков ще се изправят против водача в квалификационна група 9 в среща от основно значение. Четири мача преди края " лъвовете " са с актив от 8 точки, с 2 по-малко от втория Словения. Завършилият на второ място в нашата група има късмет за присъединяване в баражите за класиране на финалната фаза на европейското. Пропуските за дуела са на цена от 2 лева за всички браншове на стадиона.

Утре за Москва отпътува юношеският народен тим на България (U16). Момчетата на треньора Любомир Божанков са родени през 2003 година и това ще е тяхното бойно кръщение на европейската сцена. В съветската столица те ще вземат участие на четиристранния другарски шампионат „ Звезден път ”, който се провежда в памет на заслужилия футболист и треньор на Торпедо (Москва) и олимпийски първенец с тима на Съюз на съветските социалистически републики Валентин Козмич Иванов (1934 – 2011).



В шампионата ще вземат участие тимовете на Русия, България, Израел и Сърбия. Те ще играят всеки против всеки от 22 до 26 август на „ Арена Чертаново ” в съветската столица.

Трябва да се означи, че селекцията на набор 2003 е първата, която идва след взрива на българския детско-юношески футбол в последните пет години. Тези момчета са играли в приспособените формати на играта – футбол 7 и футбол 9 и са селектирани от доста повече клубове, които работят интензивно за развиването на децата и юношите. През есента на идната година България (U16) ще играе квалификации за Европейското до 17 година през 2020 година

Програмата на шампионата:

22 август (сряда)
17:00 Русия - България

24 август (петък)
14:30 България – Сърбия

26 август (неделя)
14:30 Израел - България

Часовете са българско време. Всички мачове ще се излъчват директно на уеб страницата на Руския футболен съюз – www.rfs.ru.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР