В следобедните часове ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската

...
В следобедните часове ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици в източните и планинските райони днес

В следобедните часове ще бъде прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и западните елементи от Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен северозападен вятър. Главно в източните и планинските региони ще има превалявания от дъжд, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Максималните температури ще бъдат сред 25 и 30 градуса.

Превалявания ще има и през нощта , основно в Източна България, а в обособени региони по крайбрежието ще се развият и мощни гръмотевични стихии. Утре преди обяд повече облаци ще има в Северна България, а след обяд - основно в планинските региони, където единствено на обособени места ще превали. В останалата, по-голяма част от страната, ще бъде слънчево. Северозападният вятър ще се ориентира от север-североизток, само че ще бъде слаб. Максималните температури ще бъдат сред 24 и 29 градуса.

Облачно ще бъде сутринта по Черноморието , на обособени места с валежи, само че денем и там ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22 до 25°, температурата на морската вода е 21-23°, а вълнението на морето ще 2-3 бала.

В планините след слънчевото утро, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, в Рило-Родопската област - и купесто-дъждовна и тук-там там ще превали и прегърми. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните в курортите ще са от 14° на Алеко, 17-18° в Пампорово и Боровец до 23° в Банско.

Валежи и гръмотевици ще има на следващия ден в северната половина на Балканите , както и тук-там на Апенините. Необичайно горещо ще остане на Пиринеите. Ще продължи покачването на температурите и във Франция, и във Англия.

У нас, в четвъртък ще е най-вече слънчево, тук-там със следобедни валежи основно в планинските региони. В петък и през нощта против събота превалявания и гръмотевици се чакат в западната половина, а в събота – основно в Южна и Източна България. Възможни са и градушки. В неделя валежи са вероятни към момента единствено в източните региони. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през новата седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР