В следобедните часове между 16-18 чеса се огладнява. После следва

...
В следобедните часове между 16-18 чеса се огладнява. После следва
Коментари Харесай

Забравете За Наднорменото Тегло С Тези Елементарни Трикове, Когато Хапвате!

В следобедните часове сред 16-18 чеса се огладнява. После следва изобилна вечеря пред тв приемника и сън. Понякога дори не ни се яде, а се тъпчем, все нещо гризкаме, а след това тялото ни отмъщава с насъбраните килограми.

Важно е да спрете случайното гризкане на каквото и да е. Първо е належащо да се фиксират часовете на хранене и да осигурим на организма хранителни субстанции, нужни за момента. Можем да хапнем по малко захар всеки ден, само че е належащо да се приема в тъкмо подобаващ миг.

Закуската е главното хранене за деня. Ако не ви се яде още сутринта, може да закусите към 10 чеса. Това е идеалният миг за закуска, защото по това време сме под въздействието на кортизола - хормон, който изисква захар. Закуската е добре да съдържа комплицирани захари, каквито има в пълнозърнестия самун, намазан фино с масло, а за какво не и конфитюр.

Не се подценяват и протеините. Най-добри за тази цел са сиренето, натуралният йогуртили просто едно сварено яйце. Когато закуската е слаба, бързо се огладнява и несъзнателно търсим нещо за залъгване на глада.

За обяд е неточност да се включва салата или порция сурови плодове или зеленчуци, 12:30 чеса е времето, когато би трябвало да осигурим на организма протеини и захари. Сандвич също става за обяд, само че би трябвало да съдържа пилешко месо. Ако си позволявате десерт, неприятно няма - това е моментът да му се насладите, без да изпитвате виновност. Може да е парче торта, сладкиш, млечен десерт, шоколадов мус и други вкусотии.Следобяд - време за лека закуска, шоколад с мляко, мляко с ориз, кафе и сушени плодове или йогурт с конфитюр. Тази закуска би трябвало да е в дребни количества, без да се прекалява.

Никога не консумирайте захар след 17.30 часа. Тялото няма да ви го елементарни и ето ти нови килограми.

Вечеря - тялото се готви за сън и натрупа ресурси. Имаме потребност от протеини, само че заложете на леката храна. Рибата е превъзходен вид и ни доставя с задоволително количество протеини. Всички морски блага са чудесна вечеря и ни доставят омега-3 мазнини.

Ако обичате плодове или зелена салата, не се лишавайте от тях. Подправете ги с малко зехтин, по този начин те ще се усвоят по-добре през нощта. Зеленчуците може да са приготвени и като огретен или чорба.

Друго значимо предписание, с цел да не пълнеем, е придвижването. Ходете пешком, спортувайте, танцувайте, извършвайте каквото е да е придвижване. Ако съблюдаваме тези правила, няма да имаме кахъри с килограмите!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР