В Слънчев бряг, най-големия български курортен комплекс, бе открита днес

...
В Слънчев бряг, най-големия български курортен комплекс, бе открита днес
Коментари Харесай

Българският туризъм ще се бори за големите брандове

В Слънчев бряг, най-големия български курортен комплекс, бе открита през днешния ден Международната конференция за устойчиви вложения в туризма. В събитието вземат участие специалисти от над 20 страни. В началото на събитието министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че страната поставя старания да облекчава бизнеса, работят тласъци и за районите.Целта е да притеглим огромните марки, а тези, които към този момент са на нашия пазар да разширят наличието си.

"За всички нас е значимо да покажем вероятностите за вложения в туризма в Централна и Югоизточна Европа и в региона на Средиземноморието, само че също и да дадем платформа, на която представителите на бизнеса, международни хотелски вериги, капиталови фондове, банки, обществени медии, университети, локалните управляващи да основат контакти, да поддържат връзка между тях и по този метод да притеглим интереса към България и района ", сподели Ангелкова пред участниците.

Министърът акцентира, че България може да предложи дълготраен опит в региона на летния морски и зимния планински ски туризъм. За нас те са главен източник на доходи в бранша. За да развием капацитета на целогодишна туристическа дестинация, фокусираме напъните си в разпространение на културно-историческото ни завещание, в комбиниране с балнео- и СПА туризма. Страната ни е втора на Стария континент след Исландия по ресурси от минерални води и запаси, подобаващи за лекуване и профилактика на съвсем всички медицински недоволства. Министерството на туризма е създало общо 27 тематични дестинации за територията на страната – 8 културно-исторически, 12 винено-кулинарни и 7 балнео- и СПА.

Туризмът в Югоизточна Европа също се развива с бързи темпове, като през 2018 година районът е посрещнал над 120 млн. туристи, а постъпленията от туризъм възлизат на над 100 милиарда щатски $ - това съставлява 11,7% от общия БВП за страните от региона. Отрасълът и сродните му промишлености способстват за образуването на близо 12% от брутния вътрешен артикул на България и към 11 на 100 от общата претовареност. Приходите от интернационален туризъм за 2018 година у нас възлизат на над 3,7 милиарда евро. През последните три години секторът регистрира рекордни резултати в цялата си история. За 2018 година бяха регистрирани над 9,2 млн. задгранични туристически визити и за първи път бе премината границата от 9 млн. такива визити.

Гости на събитието са министърът на туризма и занаятите на Алжир Абделкадер Бенмесауд, министърът на външната търговия и икономическите връзки на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, министърът на туризма на Египет доктор Рания Ал-Машат, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие Майкъл Христидес, водещи представители на туристическата и сродните й промишлености от разнообразни страни. Модератор на министерския панел „ Туризмът в Югоизточна Европа и Средиземноморието “ беше журналистът от Би Би Си Раджан Датар.

С послание онлайн към участниците в конференцията се обърна Талеб Рифай, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в интервала 2009-2017 година Той оцени високо концепцията за привикване на форума и пожела сполучлива реализация на обсъжданите хрумвания и реализация на бъдещи планове за вложения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР