В скандала Пирогов - Емин не бива да бъдат намесвани

...
В скандала Пирогов - Емин не бива да бъдат намесвани
Коментари Харесай

Илко Семерджиев: Най-голямо впечатление направи отсъствието на МЗ от случая Пирогов - Емин

В абсурда " Пирогов - Емин " не трябва да бъдат намесвани лекарите и медицинският личен състав, които са си свършили работата. За това прикани пред БНР доктор Илко Семерджиев, някогашен министър на опазването на здравето. 

Според него от случая излиза наяве, че има проблем с чисто учредителен, управнически и административен темперамент: " Този случай би трябвало да стане повод за сериозен обществен разговор за това какво се случва в българското опазване на здравето ".

" Най-голямо усещане направи отсъствието на Министерството на здравеопазването от този случай. МЗ имаше задачата, като принципал и 100% притежател на " Пирогов ", да се разпореди министърът съответните структури да извършат инспекция и да дадат справедлива информация. За да може, когато беседваме по тази тематика, да се позоваваме на справедлива информация, а не просто на това кой по какъв начин се е чувствал и какви страсти е имал ", уточни Семерджиев. 

По думите на бивш министър на здравеопазването директорът на " Пирогов " е страна по случая, тъй като би трябвало да обезпечи оня учредителен логаритъм, който да разреши да не се чака по 4 часа:  " Ние имаме стандарт по незабавна медицина и оценката на случилото се е въз основа на този стандарт. Той е гръбнакът, към който ще можем да преценим кой по какъв начин се е държал ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР