В ситуация на такава безпрецедентна каскада от кризи, в която

...
В ситуация на такава безпрецедентна каскада от кризи, в която
Коментари Харесай

Александър Симов: Правителството съществува и ще помогне на всеки в тази криза

В обстановка на такава невиждана каскада от рецесии, в която се намира България, главната задача на ръководството е да обезпечи оптималната отбрана на множеството български жители, с цел да не се усещат те сами в тази рецесия. Заложихме в бюджета 20 милиарда, в този момент усилваме с актуализацията с 2 милиарда обществените заплащания. Това е най-голямата промяна, която на този стадий може да се направи. Това сподели Александър Симов от Българска социалистическа партия в предаването " Още от деня ".

Най-важното е хората да знаят, че в тази рецесия ще разполагат с повече средства, разяснява той.

" Пенсиите ще бъдат увеличени, вкарваме нулева ставка за Данък добавена стойност на хляба, 9% Данък добавена стойност за електрическа енергия и топла вода. Опитваме се с пакета от ограничения да покажем, че страната си е на мястото и ще компенсира всички загуби. Не сме се отказали от промени. Правителството съществува и ще помогне на всеки в тази рецесия. Това е голям тип прогрес като мислене от това, което страната правеше, разясни Симов.

Той съобщи още, че има серия от ограничения, които провителството ще вкара:

" Данъчните облекчения за дете скачат с 1500 лева, които на всеки три месеца ще бъдат изплащани настрана. Опитваме се да покажем на всеки консуматор, че няма да бъде оставен в тази рецесия. Сега методът е заменен, в центъра застават елементарните хора и това всъщност е действителна политическа промяна ", акцентира Александър Симов.

Българска социалистическа партия са декларирали, че в това ръководство е нужен обществен вектор и социалистът счита, че партията му съумява да отстоява концепциите си. Симов съобщи още, че взимането на още заеми не би трябвало да се драматизира.

" Когато си в обстановка на рецесия, когато е належащо да се компенсират българските жители, заемът може да бъде потребно решение. Това държавно управление ще покаже доста ясно къде отиват парите ", добави Александър Симов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР